TRI STOGODIŠNJE SESTRE: Ako neko zna RECEPT za DUGOVEČNOST, to su definitivno ONE!

Vesti 12.03.2022 15:43 0

Frensis, Džuli i Lusi su veoma zabavne stogodišnje sestre, a njihov recept koji će vam za dug i zdrav život je veoma jednostavan

TRI STOGODIŠNJE SESTRE:  Ako neko zna RECEPT za DUGOVEČNOST, to su definitivno ONE!

Printscreen/Youtube

Frensis Kompus ima 100 godina - i još uvek nije najstarija u svojoj porodici. Kompus je rođena 11. novembra 1921. godine i prošle godine je proslavila svoj 100. rođendan sa sestrama Džuli Kopriva (104) i Lusi Počop (102). Još pedesetak ljudi pridružilo se zabavi u katoličkoj crkvi Svetog srca u Atvudu u Kanzasu, gde su sve sestre krštene i udate. fransis je rekla da je zabava bila sjajna.

Životi tri sestre

Sestre su odrasle na farmi u Berdsliju u Kanzasu nakon što su njihovi deda i baka emigrirali iz tadašnje Čehoslovačke. Najmlađa od njih tri, Frensis se seća da je morala da „trči da bi održala korak sa sestrama“ dok su one išle dve milje do škole. „Uvek sam radila ono što su one radile“, rekla je Kompus.

"Ponekad je to funkcionisalo, a ponekad je bilo zabavno." I van škole bi sestre pomagale roditeljima oko imanja.  „Bilo je dobro na farmi“, rekla je. „Imao sam nekoliko gusaka da se igram, a čak smo imale i petlove koje su nam bili kućni ljubimci. Pored aktivnog života, porodica se hranila domaćom hranom i mesom. „Uvek smo imali domaći hleb, samo običan krompir, sos i meso. Sa tim šporetom, to je bilo teško ispeći. Temperaturu je bilo teško održavati. Čak i ako nije ispalo dobro, ipak smo ga jeli“, rekla je Kopriva, druga sestra.

TRI STOGODIŠNJE SESTRE:  Ako neko zna RECEPT za DUGOVEČNOST, to su definitivno ONE!

Printscreen/Youtube

 

Čak i tokom Velike depresije, mogli su da jedu pasulj i piletinu. Međutim, to je bio težak period za preživljavanje. 

Tajna dugovečnosti

Frensis smatra da je to što dobro jede jedna od tajni njene dugovečnosti. Još jedna njena tajna je da je društvena, a dodala je i da sve tri sestre puno šetaju i organizuju zabave.

„Bile su žene sa farme i vredne žene. ... Odgajile su dobru decu, neke od njih se još uvek bave poljoprivredom“, rekla je Rozali Ros, urednica novina "Ravlins Counti Skuare Deal" u Atvudu, koja je tokom godina intervjuisala sestre. „Naravno, zanimljivo je to što sve one imaju 100 i sve su zaista relativno dobrog zdravlja. Dodala je da je intervju sa njima bio izuzetno zabavan.
 

 

Komentari (0)
Loading