Roditelji dečaka saznali BOLNU istinu: "Mislili smo da je vrištao zbog krpelja, ali ono što su nam rekli doktori je PROMENILO SVE"

M. G. Vesti 12.03.2022 19:04 0

Dečak je u toku noći vrisnuo od bole

Roditelji dečaka saznali BOLNU istinu: "Mislili smo da je vrištao zbog krpelja, ali ono što su nam rekli doktori je PROMENILO SVE"

Shutterstock

Kada je Džud Melon-Džejmeson počeo da vrišti od bola u toku noći, njegovi roditelji su pretpostavili da je to zato što ga je ugrizao krpelj. Poznato je da tokom letnjeg vremena insekti vrebaju sa svih strana, posebno u šumama i parkovima, gde ima najviše zelenih površina.

S obzirom da je maleni Džud provodio dosta vremena napolju, roditelji su pomislili da je njegov vrisak bio od ujeda nekog insekta, pa su ga odveli kod lekara, smatrajući da i krpelj može da bude opasan. Nisu mogli ni da pretpostave da će doživeti najveću tragediju u svom životu. Saopšteno im je da ima rak, koji pogađa oko  100 dece godišnje u Velikoj Britaniji, prema NHS.

Neuroblastom se najčešće javlja u jednoj od nadbubrežnih žlezda koja se nalazi iznad bubrega ili u nervnom tkivu koje se proteže uz kičmenu moždinu u vratu, grudima, stomaku ili karlici. U trenutku postavljanja dijagnoze, Džudu je dato samo 50 odsto šanse da preživi. Majka dečaka, rekla je da je simptome kod svog trogodišnjeg sina jedva primetila.

- Nismo primetili ogromnu grudvicu, i nije se činilo da je stvarno loše. Bilo je promena u njegovom ponašanju, ali ništa nije ukazivalo da se radi o opakoj bolesti - rekli su roditelji.

Džudov tretman je počeo ubrzo nakon njegove dijagnoze i do sada je dobro reagovao, preostalo mu je još sedam meseci lečenja.

Imao je hemoterapiju, šest operacija, uključujući jednu za uklanjanje primarnog tumora, 10 transfuzija krvi i transplantaciju matičnih ćelija. Trenutno je na tronedeljnom kursu radioterapije koja će zahtevati svakodnevnu opštu anesteziju. Nakon toga će preći na imunoterapijski tretman, što je poslednja faza lečenja.

- On je trenutno izlečen, ali dijagnoza je i dalje visokog rizika, što znači da postoji rizik da se rak vrati - rekla je majka dečaka za britanske medije.

U velikom su strahu i počeli su da skupljaju novac za lečenje u Americi. Potrebne su im stotine hiljada funti za pionirski tretman - vakcinu koja se testira.

Mnoge porodice čije je živote razbio neuroblastom traže pristup bivalentnoj vakcini, koja može pomoći da se produže životi dece obolele od raka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading