Ispovest TRUDNICE kojoj je oko "ISKOČILO" tokom porođaja: Stručnjaci objasnili ovo stanje i kako može brzo da se reši!

K.Ć Vesti 14.03.2022 12:06 0

Porođaj je jedinstveno iskustvo, ali i neobično, dokazala je jedna trudnica koja tvrdi kako joj je od silnog naprezanja za vreme porođaja "iskočilo" oko

Ispovest TRUDNICE kojoj je oko "ISKOČILO" tokom porođaja: Stručnjaci objasnili ovo stanje i kako može brzo da se reši!

Printscreen/TikTok

Betani Kollins odlučila je da podeli iskustvo svog porođaja postavivši video na kojem je pokazala kako je silno naprezanje tada rezultiralo neobičnom pojavom.

Naime, u videu kojeg je postavila na TikTok žena je postavila niz fotografija na kojima se vidi kako joj je jedno oko izraženije od drugog. Na sreću, kaže, ova pojava povukla se nakon šest nedelja.

Ispovest TRUDNICE kojoj je oko

Printscreen/TikTok

 

- Doktor mi je rekao "Vov, nikad ranije nisam video da se ovo dogodilo ", no ja sada imam svoju gospođicu Fibi. I da, oko mi se vratilo u normalu šest nedelja kasnije - napisala je Betani koja danas izgleda kao pre porođaja.

Ipak, mnoge žene posle ovog videa javile su se zabrinute u komentarima, a priznali su kako ni same nikada pre nisu znale da se mogu suočiti sa nečim ovakvim.

@clydestinks69 My doctor said, “wow, I’ve never seen this happen before! 🧐🤨” but now I have miss Phoebe 💗 & yes, my eye went back 6 weeks later 🥳 #greenscreen #fyp #babiesoftiktok #pregnanttiktok #pregnant ♬ original sound - 🍄

"Zato sam ja svoje oči držala zatvorenima", našalila se jedna korisnica.

Iako se nisu baš mnogi susretali sa ovim problemom, na stranici Baby Center spominjali su kako se žene tokom porođaja mogu suočiti i sa problemom zakrvavljenih očiju.

"Guranje i naprezanje tokom porođaja podižu vaš pritisak što može uzrokovati pucanje kapilara. No, ne brinite, to je bezopasno i brzo prolazi", istakli su te naveli kako se ovakvo stanje može lečiti.

Neki od predloga obuhvataju stavljanje veštačke suze koje se mogu nabaviti u apoteci, hladne obloge koje se stavljaju na zatvorene oči na 5-10 minuta, izbegavanje nadražujućih tvari poput polena i zagušljivih prostorija ispunjenih dimom te fokusiranje na to da se što više odmorimo i naspavamo.

Komentari (0)
Loading