Mislio je da IMA probleme sa VARENJEM: Istina je da je bio na korak do SMRTI!

Vesti 16.03.2022 18:20 0

Tim Haris (43) je zaljubljenik u fitnes i sport

Infarkt

Shutterstock

Tokom praznika se malo opustio i uživao u začinjenijoj hrani i alkoholu, nakon čega se loše osećao. Simptome je pripisao probavnim smetnjama, a zapravo mu se dešavalo nešto mnogo gore. Tim je preživeo srčani udar.

Tim inače redovno posećuje teretanu i započeo je svoju karijeru kao nastavnik fizičkog, tako da je definitivno bio u formi i zdrav, pa je odbacio znake upozorenja kada su se pojavili bolovi u grudima. Pošto je uživao u bogatoj božićne trpezi tokom praznične sezone, rane znake srčanog udara sveo je na loše varenje. Tm, inače otac  dvoje dece je rekao za Birmingem mejl: „Gledajući unazad, shvatio sam da sam imao nekoliko malih epizoda pre nego što sam doživeo srčani udar, ali nikada u milion godina nisam pomislio da će to biti nešto ozbiljno. „Počelo je kada sam otišao u Devon na novogodišnju noć sa suprugom i naše dve ćerke".

Nakon što se prvi put pojavio tup bol u grudima, prošla su četiri dana dok nije ponovo osetio isto. Uprkos svemu Tim tvrdi da je mogao da priča i da šeta. Nakon sedam dana, bol se ponovo vratio. Tad je već morao da kontaktira Hitnu pomoć, ali je u međuvreemnu bol ponovo prestao.

Bolničari su uradili EKG, ali nisu bili zadovoljni rezultatom i rekli su mu da moraju da ga odvedu u bolnicu.. Čak i sa plavim svetlima koja su treperila, Tim i dalje nije mislio da nešto ozbiljno nije u redu i čak je pitao da li može da uđe u bolnicu. Bolničari su odbili da ga puste i odvezli su ga tamo gde je čekao medicinski tim. Herojski medicinski tim, koji je Tim opisao kao „fantastičan“, izvršio je niz testova pre nego što mu je specijalista za srce rekao da je imao srčani udar i da mora da se podvrgne proceduri da bi mu ugradio stent.

Posle zahvata proveo je tri dana u bolnici na oporavku. Doktor mu je rekao da je imao sreće i da je trajna šteta minimalna. Dok rani znaci srčanog udara mogu varirati, najčešći simptomi uključuju osećaj teškog ili čvrstog stiskanja u grudima koji se često penje do vrata i ramena ili niz ruke, kao i znojenje. Tim se sada oseća pozitivno u pogledu svog oporavka, čak se vratio na posao.
 


 
Komentari (0)
Loading