KRALJICA ŠTEDNJE Mrzi da troši NOVAC, tri godine nije prala veš i nikada ne koristi toalet papir, a svoj stan je "RENOVIRALA" na jednostavan način! (FOTO/VIDEO)

K.Ć. Vesti 20.03.2022 15:38 1

Može li štednja biti način života? Sa ograničenim budžetom, to je neophodno. Jedna žena je savladala ovu temu. Na stranicama popularnog The Sun-a govorila je o svojim načinima da minimizira troškove domaćinstva

KRALJICA ŠTEDNJE Mrzi da troši NOVAC, tri godine nije prala veš i nikada ne koristi toalet papir, a svoj stan je "RENOVIRALA" na jednostavan način! (FOTO/VIDEO)

Printscreen/Youtube

Kejt Hašimoto iz Njujorka mrzi da troši novac. Mesečni budžet žene je 200 dolara (oko 22.000 dinara) , tako da ona ima razvijen sistem koji joj omogućava da izbegne plaćanje gotovo svih najvažnijih stvari. Međutim, takve uštede su povezane sa veoma restriktivnim načinom života. Hašimoto se pojavila i u emisiji TLC "Ekstremne škrtice" ("Mega-skers"), u kojoj je ispričala kako živi svaki dan.

Ne kupuje odeću, ne koristi veš mašinu

Junakinja emisije rekla je da već nekoliko godina živi u Njujorku, jednom od najskupljih gradova na svetu. Trošenje novca izbagava u širokom krugu, toliko da možda malo i preteruje.

- Ako sušim ruke u javnom kupatilu, čuvam papirne ubruse i ponovo ih koristim - objašnjava ona. Kejt nikada nije kupila nameštaj, a stvari uzima iz đubreta i sa ulice.

Printscreen/Youtube

 

- Uredila sam svoj stan nameštajem sa ulice. Time sam uštedela nekoliko hiljada dolara na sređivanju kuće - rekla je ona.

Njen krevet je napravljen od starih joga prostirki, koje je složila u dušek, a njeni časopisi se koriste kao trpezarijski sto.

Printscreen/Youtube

 

Ne želeći da troši novac na struju, Kejt izbegava da kuva. Mašina za pranje sudova i šporet služe kao ostave u stanu.

- Nisam kupila nikakvu odeću osam godina - rekla je.

- Poslednji put sam kupila donji veš 1998. godine - dodala je.

Štedljiva žena već tri godine ne pere veš u mašini, već svoju robu pere pod tušem.

Printscreen/Youtube

 

Jedan od njenih najnekonvencionalnijih metoda za uštedu novca je da se odrekne nedostatka toalet papira. Žena odbija da troši novac na rolne.

- Ne koristim toalet papir, samo se perem sapunom i vodom - objašnjava ona, iako joj dobro dođu i reciklirani papirni peškiri.

Kejt Hašimoto se pojavila u TLC dokumentarcu 2019. Snimak je nedavno opet postao hit i gledaoci su ponovo počeli da komentarišu njen način života. Život u senci pandemije – i panike zbog toalet papira koja je izbila u ranim danima blokade – naterao je mnoge ljude da pozitivno gledaju na Kejtinu štedljivost.

- Mislim da joj je jako dobro u pandemiji - napisala je jedna osoba na Jutjubu.

Drugi su podržavali pranje nakon upotrebe toaleta, a ne toalet papira, rekavši da je to "higijenskije".

Komentari (1)
Loading
Kenemfis
20.03.2022 17:12

Cuj kraljica stednje?! Kraljica SMRADA!!