Otac i maćeha počinili MONSTRUOZAN zločin nad DEČAKOM (6): Prvo su ga trovali, pa mu OTVORILI lobanju i sve to slikali

Vesti 23.03.2022 17:20 1

Otac i maćeha su osuđeni zbog monstruoznog zločina

Otac i maćeha počinili MONSTRUOZAN zločin nad DEČAKOM (6): Prvo su ga trovali, pa mu OTVORILI lobanju i sve to slikali

Printscreen/Youtube

Dečak, šestogodišnjak, molio je za pomoć pre nego što su ga ubili otac i maćeha koji su ga trovali solju i naterali da stoji na stepenicama 14 sati dnevno pre nego što su ga slikali dok je ležao na samrti, čulo se na suđenju ovom monstruoznom paru. Tomas Hjuz (29) i njegova nevenčana supruga, Ema Tastin (32) optuženi su za ubistvo Artura Labinja-Hjuza koji je pronađen sa povredom mozga koja se ne može preživeti u njihovom domu u Varvikširu, prenosi Daly mail.

Tastin je navodno zadala fatalni udarac detetu i onda ga je slikala dok je umirao na podu hodnika. Tužilaštvo je navelo da joj je, iako je držala telefon, bilo potrebno 12 minuta da pozove hitnu pomoć i da je lekarima rekla da je Artur „pao i dok je bio na podu, udario je glavu još pet puta“. Na njihovom suđenju porota je čula da je šestogodišnji dečak mesecima bio žrtva zlostavljanja i torture.

Artur je bio izolovan po 14 sati dnevno, morao je da stoji mirno i bio kažnjavan ako se pomeri, molio ih je da mu „pomognu“, nisu mu davali hranu ni vodu i terali su ga da spava na podu. Tužilaštvo, koje optužuje par za surovost prema detetu i ubistvo, navelo je da je dečak nedeljama pred smrt trpeo sistematsko psihičko i psihološko zlostavljanje.

Tastin se branila tvrdeći da ih je dečak tretirao kao „go**a“ i da ju je jednom prilikom čelom udario u lice.

Jedan svedok ispričao je da mu je dečak krišom tražio čašu vode kada su Hjuz i Tastin na trenutak napustili prostoriju i da je morao da mu prinese vodu jer je dečak bio previše slab da drži čašu. Tužilac Džonas Hankin ispričao je da je dečakova odeća bila prljava, da su mu usne bile ispucale, kosa i nokti prljavi i da je bio izgladneo i bolestan.

– Svi dokazi koje ćete čuti ukazuju na to da je Artur bio fizički i verbalno zlostavljan, izolovan, da mu je pristup vodi i hrani bio ograničen ili zabranjen, da su mu osnovni životni uslovi: krevet, odeća, bili uskraćeni i trpeo je psihološko zlostavljanje – rekao je on.

Dečak je predat na brigu i staranje svom ocu nakon što je njegova majka osuđena za ubistvo u februaru 2019.

Tužilaštvo je navelo da je Tastinova snimala i fotografisala uplašenog i prestravljenog Artura i slala ih Hjuzu. Na jednom snimku se vidi dečak kako mirno stoji pored frižidera za kaznu a na brojnim se čuje kako „plače i zavija“.

Otac i maćeha počinili MONSTRUOZAN zločin nad DEČAKOM (6): Prvo su ga trovali, pa mu OTVORILI lobanju i sve to slikali

Printscreen/Youtube

 

 

Hjuz je 6. maja 2020. poslao poruku Tastinovoj u kojoj joj je rekao da natera dete da „nepomično stoji pored frižidera, negde napolju, bilo gde. Možeš nekom da ga daš. Baci ga sa ostalim đubretom“.

Na nekim snimcima se čuje dečak kako moli strica da mu pomogne. – Molim te, molim te pomozi mi, ne daju mi da jedem – čuje se dečak.

Hjuz je u jednom trenutku u junu prošle godine rekao susedima da se ne brinu ako čuju neke sumnjive zvuke i vrisku iz kuće: – Ako čujete nekoga da viče ‘nemoj da me ubiješ’ samo to ignorišite, ne povređujem ga.

 

 

Nekoliko dana kasnije, Artur je bio mrtav. Tužilac je rekao i da u kući nisu pronađeni nikakvi tragovi da je Artur tu živeo, osim jednog ćebeta koje je bilo gurnuto u spremište ispod stepenica.

Patolozi su u svom izveštaju naveli da je dečak umro od povede glave koju mu je nanela odrasla osoba i da je više puta glavom udario o tvrdu površinu. Lekari koji su pokušali da mu pomognu otkrili su da je dečak bio „trovan solju“ i da mu je celo mršavo telo bilo prekriveno modricama.

Tastin je priznala da je surovo tretirala Artura, da ga je terala da stoji mirno satima, da ga je izolovala u kući i fizički i vervalno zlostavljala, dok njegov otac demantuje te optužbe.

Hjuz se navodno promenio kada se uselio kod devojke, a njegova porodica je primetila da se nešto dešava sa dečakom u aprilu prošle godine. Prijavili su slučaj centru za socijalni rad koji je utvrdio da „nema razloga za brigu“.

Iako je dečakova šira porodica primetila modrice na Arturovom telu i poslala fotografije policiji, organi reda nisu tim povodom preduzeli nikakve akcije.

 

Komentari (1)
Loading
Milos
23.03.2022 20:20

Treba ih oboje streljati uz zid.