Potresna priča jedna MAJKE: "Moja ćerka, Ema je otišla na RUTINSKU operaciju i UMRLA"

Vesti 25.03.2022 18:12 0

Beki O’Brajen (42), ostala je ožalošćena nakon što je njena zdrava ćerka, Emi-Rouz Tejlor (16) umrla prošle godine i to posle rutinske operacije

Potresna priča jedna MAJKE: "Moja ćerka, Ema je otišla na RUTINSKU operaciju i UMRLA"

Printscreen/Youtube

Ema je primljena u bolnicu Milton Kejns zbog apscesa na njenoj nozi koji je trebalo da se drenira.
Istraga je zaključila da je njena ćerka umrla prirodnom smrću od akutnog zatajenja jetre i da je delovala kao ketoadidotični dijabetes tipa 1 - ali sada se mama poziva na drugu istragu.

Kada je tinejdžerka ušla u bolnicu, podvrgnuta je testovima koji su otkrili da ima dijabetes tipa 1, zbog čega njeno telo proizvodi visoke nivoe kiselina koje se nazivaju ketoni.

Ema je imala uspešnu operaciju i „sedila je i gledala filmove“ kada je prebačena na odeljenje za odrasle gde je njena porodica mogla da je posećuje samo dva sata dnevno zbog kovida. Dva dana kasnije pozvala je mamu da joj kaže da se „oseća loše“ pre nego što je sledećeg jutra pronađena bez svesti. Zatim je hitno prebačena na intenzivnu negu Kraljevskog koledža u Londonu i preminula je dva dana kasnije, a da se nikada nije osvestila.

Njena majka Beki planira da pokrene pravni postupak i ponovnu istragu. 
Toksikološki izveštaj na prvom uviđaju pokazao je da je u krvi imala pet različitih lekova koje je dobila na recept, jedan od njih je bio Levetiracetam, koji se koristi za lečenje epilepsije, a koju ona nije imala. Beki se nada da bi nova istraga mogla da objasni zašto je njenoj ćerki dat ovaj lek.

U razgovoru za The Sun, Beki je tužno rekla: „Ostali smo bez odgovora i bez Emi-Rouz. „Dali su joj lekove i uzimala ih, verujući ljudima koji su se brinuli o njoj, a koji su joj jednostavno dali pogrešne lekove, to je ono u šta verujemo. „Moram da se borim zbog svoje ćerke i ne osećam se kao da nas slušaju ili čuju. „Otišla je na tri različita mesta, u ambulantu i obe bolnice, ali nikada nije otkriveno gde su joj tačno dati lekovi. „Da je tog vikenda postojao tim za dijabetičare, bila bi sasvim drugačija priča, to je ono u šta verujemo.

Beki je kontaktirala svoje advokate u nadi da će uspeti da odvede bolnicu na sud - ali još uvek čeka najnovije informacije o njihovom slučaju.

 
Komentari (0)
Loading