Italijanka očarana Srbijom: Došla je na razmenu studenata, naučila jezik, a evo kojom hranom je ODUŠEVLJENA, kaže da nema bolje na svetu

Lana Vidović Vesti 27.03.2022 13:36 0

Adi Mafei iz Italije, od septembra 2021. godine nalazi se u Srbiji, tačnije u jednoj porodici u Boljevcu

Italijanka očarana Srbijom: Došla je na razmenu studenata, naučila jezik, a evo kojom hranom je ODUŠEVLJENA, kaže da nema bolje na svetu

Printscreen/Youtube

 

Zaječar je čitavu deceniju na mapi Interkulture i tokom prethodnih godina ugostio je srednjoškolce na razmeni iz evropskih zemalja, ali i sa Tajlanda i Novog Zelanda.

Vrlo brzo je naučila srpski jezik i navikla se na naš  način obrazovanja.

Adi Mafei iz Italije, već devet meseci, od septembra, nalazi se u Srbiji, tačnije u jednoj porodici u Boljevcu, prenosi Kurir.

Kada se iz srca Toskane, iz srednjovekovne Siene, uputila u naše krajeve, nije znala ništa o zemlji u koju dolazi. Vrlo brzo je savladala srpski jezik i privikla se na naš način života i obrazovanja, a čak pohađa nastavu u zaječarskoj Gimnaziji.

- Ljudi su otvorenog uma, ne prave distancu od drugih, pričaju sa mnom svaki dan, pitaju šta mi se sviđa, šta volim da radim...", kaže Italijanka šta joj se posebno dopada kod svojih domaćina.

Adi se osim tradicionalne srpske gostoljubivosti sviđaju naši gradovi, najviše Beograd, ali i domaća muzika i kuhinja.

- Moja omiljena hrana je burek sa sirom, mnogo mi se sviđaju sarme i roštilj - objasnila je ona.

 

 

Komentari (0)
Loading