Ćerka od TRI MESECA joj je umrla na RUKAMA: Doktori je UBEĐIVALI kako detetu nije NIŠTA i da previše BRINE

Vesti 29.03.2022 11:49 0

Britanska autorka knjige posle ogromne boli, mislila je da više nikada neće biti majka, da se neće podići iz depresije, ali onda je usledilo čudo

žena

Printscreen/Instagram

Anabel Karmel, poznata autorka knjige o prehrani i kuhinji za bebe, ispričala je svoju životnu priču, bolnu isposvest koja je iz tolike boli uspela da pomogne sebi i drugima. 

-Oduvek sam želela biti mama, kada sam imala 25 godina, udala sam se za svog tadašnjeg supruga Stevea i pokušavala sam zatrudneti, što se ostvarilo posle dve godine. Osećala sam se jako dobro u trudnoći, nisam imala mučnine ali je sam porođaj bio veoma težak- kaze Karmel. 

Iako je porođaj bio veoma težak, rodila je zdravu devojčicu Natašu. 

- Nas troje smo došli kući i sve je bilo idealno i lepo do tog prokletog jednog dana u oktobru. Ušla sam u sobu gde je bila beba i shatila da ona ne izgleda dobro. Oči su joj se okretali i celo telo joj se treslo. Pozvala sam momentalno doktora, koji je rekao da majke koje rađaju prvi put previše brinu, i da se opusti. - priča Karmel

-Bebe su otpornije nego što mi mislimo da jesu- rekao je doktor. Majka je i dalje osećala ogromnu brigu, pa je tako odmah sledećeg jutra odvela bebu drugom lekaru. 

-Doktor ju je odmah smestio u bolnicu jer je mislio da nešto nije u redu sa njenim mozgom. Napravili su joj raznorazne pretrage, uključujući CT skeniranje, nakog čega su me odveli u sobu i rekli mi: Tvoje dete je teško bolesno. Neće biti bolje, nikada neće biti dobro'- priča mama. 

 

 

Mislili su da je verovatno uzrok to što ju je neko poljupcem zarazio herpesom, virusom. Nakon toga je otišla na respirator pa na intenzivnu negu. Posle četiri dana, sazvali su sastanak i saopštili da je Nataša izgubila većinu  'mislećeg' dela mozga i da neće imati normalan život. 

- Doneli smo odluku koju smo morali, da je skinemo sa respiratora. Obukli smo je u haljinu a četiri sata kasnije je umrla. Kada sam se vratila kući, sve njene stvari su i dalje bile tu, a nedeljama nakog toga svi koji nisu znali su me i dalje pitali kako je moja devojčica. Bilo je previše teško, moj svet se srušio i počela sam da mislim kako neću više nikada zatrudneti,a doktor mi je i sam rekao da ne razmišljam odmah o drugom detetu.- priča Karmel.

 

 

Ali Anabel je samo htela ponovo biti mama, te je nedugo zatim za nekoliko meseci zatrudnela sa Nikolasom, koji sada ima 33 godine. 

- Kada sam rodila Nikolasa, to mi je dalo nadu i pomoglo mi prebrodim duboku pepresiju. Ali sam se i tada jako plašila, nije jeo, nije spavao, stalno sam bila zabrinuta. Tada sam odlučila da mu sama kuvam, i istražim šta je najbolje za njega- priča mama.

 

 

Znala sam da sam dobra kuvarica, a tada u to vreme nisam mogla pronaći ni jednu kuvaricu za bebe. Gubitak Nataše a potom i slučaj sa Nikolasom koji nije hteo da jede, ispirisalo me je da napišem moju prvu knjigu. 'The Complete Baby & Toddler Meal Planner' - kaže Karmel te napominje kako to nije učinila da bi zaradila novac, već da je to uradila da pomogne sama sebi i da se pomiri sa smrću svoje kćerke a opet učini nešto dobro i za Nikolasa. 

Iako danas ima troje odrasle dece i dan danas razmišlja o Nataši, jer kako kaže da nije bilo nje ne bi napisala svoju knjigu i pomogla kako svojoj tako i ntuđoj deci, prenosi The Sun. 

 

Komentari (0)
Loading