Pati kao PAS, ne bi trebalo da živi: Kristijan je rođen bez OČIJU, a njegova majka tvrdi da su komentari koje dobija svakodnevno JEZIVI!

Vesti 30.03.2022 10:34 0

Kristijanovo stanje je uzrokovano sindromom amnionske trake koji se dešava kada se sluznica unutar materice zaplete oko fetusa u razvoju

Pati kao PAS, ne bi trebalo da živi: Kristijan je rođen bez OČIJU, a njegova majka tvrdi da su komentari koje dobija svakodnevno JEZIVI!

Printscreen/Instagram

Lejsi Bjukenen 35, koja živi u Tenesiju, SAD, deli priču kako bi podigla svest o stanju izazvanom nepravilnim spajanjem tkiva lica tokom razvoja bebe.

Neverovatni 11-godišnjak je imao 12 hirurških popravki, ali je odlučio da ne ide na estetsku operaciju jer je srećan u svojoj koži. Lejsi, koja je advokat, nada se da će njegova priča staviti tačku na okrutne komentare koje dobijaju.

 „Kristijan je slep pa nikada nije video svoj odraz. „Ali on je potpuno svestan da izgleda drugačije od drugih ljudi, kao što smo mu govorili kada je bio mlađi. „Ne mislim da bi trebalo da tolerišemo zlostavljanje od nekoga na mreži ili u javnosti na osnovu izgleda mojih sinova.

 

- Pati kao pas, ne bi trebalo da živi- prokomentarisao je jedan pratilac koji ovu porodicu ne poznaje.

„On je tako srećan dečak koji je dostojan istog dostojanstva i poštovanja kao i drugi. „Možda ne izgleda kao svi ostali, ali to mu ne oduzima vrednost. Trenutno se Kristijan ne želi estetsku operaciju. „Nije zainteresovan i ne želimo da ga teramo da prođe kroz bolno iskustvo kako bi ga drugi ljudi više voleli. „Možda će se predomisliti u budućnosti, ali mi to shvatamo iz dana u dan. „Ne postoji priručnik za odgajanje deteta poput Kristijana, ali dajemo sve od sebe da budemo srećni.

Kristijanovo stanje je uzrokovano sindromom amnionske trake, koji se dešava kada se sluznica unutar materice zaplete oko fetusa u razvoju. Lejsi tvrdi da je Kristijan uprkos njegovom netipičnom izgledu normalno dete, koje svira violinu. Iako se par dana nedeljno hrani pute sonde, veoma je aktivan i čak je trenirao karate.

On voli matematiku i viceve.

BONUS VIDEO:
https://youtu.be/tPDxi7gVCJA

 

Komentari (0)
Loading