Zbog OBIČNE infekcije SINUSA, ostala bez polovine LOBANJE: Povraćala i imala MIGRENE, doktori joj dali još samo NEDELJU dana života

Vesti 31.03.2022 11:16 0

Jedna uobičajna infekcija može da dovede do opšte katastrofre

Zbog OBIČNE infekcije SINUSA, ostala bez polovine LOBANJE: Povraćala i imala MIGRENE, doktori joj dali još samo NEDELJU dana života

Shutterstock

Mlada devojka Nataša Aljena Gunter (25) instruktorka je borilačkih veština, vodila zdrav način života, ali joj se zadesila neočekivana nesreća. 

Mnogi ljudi vode ogromnu borbu sa upalom sinusa, ali retko kad se toliko zakomplikuje da može da vam ugrozi život. 

Ova devojka je sve opisala na svoj TikTok nalogu, koliko je težak i mučan put zbog ove bolesti prošla. 

-Hirurzi su mi rekli da bih bila mrtva za nedelju dana da nisam otišla tad u bolnicu- rekla je Nataša.

Sve je počelo krajem 2021 godine nakon što je otišla kod doktora jer se situacija nije smirivala. Iako je problem do sad bio jednom godišnje, sada se dešavalo čak pet do šest puta. 

Učestalo povraćanje i jake migrene, njen doktor tada nije shvatio previše ozbiljno pa joj je prepisao samo antibiotike, što je standardno lečenje za sinuse. 

Zabrinuti roditelji nisu prihvatili činjenicu da jedna obična upala sinusa može toliko povraćanje da izazove, te su je odveli na skener mozga. Doktori su tada otkrili da joj je statiokokna infekcija pomerila mozak za devetmilimetara. 

Retki su slučajevi kada sinusna infekcija proširi na mozak, ali se ipak događa. 

Odrađena je hitna hirurša intervencija, gde su joj otklonili deo lobanje i stavili u zamrzivač, koji će pokušati uskoro da joj vrate, ili će umesto toga staviti metalnu šipku.

Nataša trenutno nosi zaštitnu kacigu i nada se da će doktori ipak uspeti da joj vrate sve na mesto. 

-Moj život je sada vrlo drugačiji od onoga što je bio pre. Nekada sam imala aktivan život, podučavala borilačke veštine i svakodnevno se družila sa prijateljima. Kao i svaka osoba mojih godina. - rekla je devojka

-Ako imate više od jedne infekcije sinusa godišnje, ili čak samo infekciju sinusa, molim vas da idite u bolnicu samo da biste bili sigurni - upzorila je sve Nataša. 

 

Komentari (0)
Loading