Žena je majčinstvo opisala na SUROV i ŠOKANTAN način: Ovo je razlog zašto ne želimo DECU - Bila sam razbijena do srži!

Vesti 01.04.2022 10:22 0

Majčinstvo je predivno i zahtevno, a mnoge se majke se danas slažu da je to najteži posao na svetu

Žena je majčinstvo opisala na SUROV i ŠOKANTAN način: Ovo je razlog zašto ne želimo DECU - Bila sam razbijena do srži!

Printscreen/Instagram

Njena brutalna ispovest navela je neke žene odustano od potomstva

Bejli MekPerson, koja ima blizu 300.000 pratilaca na svom TikTok profilu @bmcpher, proslavila se deleći komične videozapise o životu majke preslatke trogodišnje kćeri Noe, ali ova poslednja objava bila je nešto ozbiljnija.

Ona je sada otvoreno progovorila o tome kako je majčinstvo na nju uticalo.

Ona je objasnila da je bukvalno bila  šokirana do srži kada je postala roditelj, a užasno je pogađala činjenica da njen suprug nije doživio iste promene kao ona.

 

"Volela bih da sam znala koliko je zahtevno biti majka pre nego što sam to postala", kaže ona. "Ne da bih promenila svoju odluku, ali da sam bila spremna, da sam bila upozorena na surovu stvarnost, možda ne bih bila tako razbijena do srži."

Bejli je rekla da joj je sloboda neizmrno nedostajala.

"Volela bih da sam znala da ću morati da promenim život iz korena, celo svoje biće, sve ono što jesam i što sam bila. Krivica, pritisak, težina koju moram da nosim ceo dan i noć dok on ostaje isti."

 

Neke su žene napisale da je upravo to razlog zbog kojeg ne žele decu

"Hvala na iskrenosti. Zato ne želim decu", napisala je jedna. "Čuti ova iskustva veoma je oslobađajuće."

"Iskrenost je toliko čista i ja to cenim. Majčinstvo je oduvek toliko idealizovano i ja to nikad nisam želela", napisala je druga.

"Čudi me što više ljudi toga nije svesno. To je nešto što znam odmalena i razlog je zašto neću imati decu", komentirisala je druga.

Gubitak slobode

Osećaj su očito delile i druge iscrpljene mame.

"Volela bih da moj muž shvati da se ceo moj život promenio kada se ona rodila, a njegov je ostao potpuno isti. Jako sam usamljena", priznala je jedna mama.

Iako je bilo jasno da su mnoge mame u istoj situaciji, one sa starijom decom ohrabrile su Bejli, objašnjavajući da je to teška faza koja će proći i da će joj nedostajati kad joj ćerka bude starija.

Komentari (0)
Loading