Proglašena MRTVOM pa OŽIVELA: Ova baka je pravo ČUDO, lekari nemaju objašnjenje

Vesti 21.09.2022 08:00 1

Iako deluje nemoguće, ipak je ,,povratak iz mrtvih'' moguć

Proglašena MRTVOM pa OŽIVELA: Ova baka je pravo ČUDO, lekari nemaju objašnjenje

Profimedia

Janina je baka iz Poljske koji je vodila sasvim normalan život, sve do te 2014. godine. Kako su je godine bile stigle, u posetu joj je svakog dana dolazio sestrić Tadeuš Kolkevič kako bi joj doneo potrebne namirnice. 

Ali se tog jutra desilo nešto čudno, ona se nije odazivala, nije spavala, već je bila mrtva. 

Automatski je pozvao hitnu pomoć gde su konstantovali samo smrt. Nije imala puls, zenice nisu reagovale, te je telo automatski odneto u mrtvačnicu. 

Samo par sati nakon što je odnešena, pogrebnik je otvorio vreću sa telom i doživeo pravi šok! 
Baka je pomerala oči pa čak i ruke. Lekari koji su momenatlo došli zaključili su da je ona živa, te je odvedena odmah kući jer nije bilo potrebe za bolnicom. 

Proglašena MRTVOM pa OŽIVELA: Ova baka je pravo ČUDO, lekari nemaju objašnjenje

Shutterstock

 

Sutra joj se dan dan odvijao kao i svaki predhodni, kada su je pitali da li se seća gde je juče bila, odgovorila je samo da nije bila nigde nisam bila. 

Ovaj slučaj je klasifikovan kao ,,Lazarev fenomen'' naziv je potekao iz biblijske parabole, po čoveku Lazaru koji se posle četiri dana smrti Isus oživeo. 

Niko nema pravo objašnjenje za ovaj slučaj, već postoje samo određena nagađanja, šta bi mogao da bude uzrok. Postoji mogućnost da je pacijent toliko hladan da mu se vitalne funkcije drastično usporavaju. Tada je, zapravo, teško čuti otkucaje srca.

Kao i da dolazi do kasnije delovanja lekova za reanimaciju. Cirkulacija može tek kasnije da se vrati. 

Kada se ovakva situacija desi, uglavnom bude nakon deset minuta konstantovane smrti. A zanimljvio je da nakon ,,povratka'' pacijent nema nikakvih neuroloških tegoba. 

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Viki
12.04.2022 22:20

Nije Lazareva parabola nego dogadjaj iz Biblije.