Momak (25) iz Beograda UMRO od INFEKCIJE ZUBA: Za ŠEST dana se sve iskomplikovalo, a njegovi roditelji večno zavijeni u crno

Vesti 02.11.2022 13:31 2

19 godina od smrti Zorana Novakovića iz Beograda koji je podlegao zbog obične upale zuba

Momak (25) iz Beograda UMRO od INFEKCIJE ZUBA: Za ŠEST dana se sve iskomplikovalo, a njegovi roditelji večno zavijeni u crno

unsplash.com

 

Zoran Novaković iz Beograda imao je 25 godina, momačke snove i planove, kakve samo može da ima mladić koji započinje život kao „svoj čovek“. Onda je za šest dana, zaista za samo toliko, sve stalo. I sve je zavijeno u crno.

Ovo je priča o tragediji Novakovića iz Beograda, o njihovom jedincu Zoranu koji je umro zbog zapaljenja zuba. Tako je, barem, utvrđeno obdukcionim nalazom Instituta za sudsku medicinu, pre bezmalo devetnaest godina.

A sve je počelo od bola u zubu. Zoran se obratio Domu zdravlja, gde je konstatovana infekcija. Lekar mu je dao injekcije i uputio ga u Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, 24. marta 2003. godine.

U sledećih nekoliko dana gnojna infekcija se proširila na vrat i pluća, Zoran je išao od lekara do lekara, i, mada je svaki imao svoju dijagnozu, svi su mu prepisivali - antibiotike. Prethodno mu nisu uradili mikrobiološku analizu, niti ga poslušali stetoskopom!

U međuvremenu, buknula je i temperatura, koju nije mogao da skine. Hirurzi su mu napravili rezove na vratu kako bi mu drenirali gnoj, ali je obdukcijom kasnije utvrđeno da su ti rezovi bili isuviše mali i plitki da bi se njima išta postiglo. Kada je već bilo izvesno da mu nema pomoći, prebačen je na Infektivnu kliniku, i tu je, sutradan, umro. Srce nije moglo da kuca od tolikog gnoja.

- Nikada pre nije bolovao, čak ni od dečjih bolesti, bio je zdrav kao dren. I zamislite, zbog infekcije zuba, u 21. veku, izgubio je život. Ko bi, pitam se, mogao da se pomiri s takvom činjenicom... I da preboli - rekla je Marija Novaković, Zoranova majka za domaće medije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)
Loading
Molder
18.04.2022 08:29

Doktori mozda nisu reagovali adekvatno ali cim se to toliko prosirilo i dovelo do smrti,taj je cekao i cekao i cekao i jos je cekao pa da ode kod zubara da sredi taj zub!?!U svakom slucaju tragedija i tuga ali ljudi ...ko ce da pazi na vas same ako ne Vi Sami?!Nece niko drugi,nece a niti moze!

Uzas
20.04.2022 11:28

Kakvo smeće vi nazivate vestima