ZASPALA JE SA MOKRIM ČARAPAMA NA NOGAMA: Ujutru je sačekalo nešto NEOBIČNO, nije mogla da poveruje

Lana Vidović Vesti 20.04.2022 20:35 1

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima

ZASPALA JE SA MOKRIM ČARAPAMA NA NOGAMA: Ujutru je sačekalo nešto NEOBIČNO, nije mogla da poveruje

Shutterstock

 

Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tela. Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savet svakog lekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lek za prehladu koji bi svima pomogao još uvek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izleči. Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli. Možda vam zvuči ludo, ali Nemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i leči simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način lečenja smiruje groznicu, jer zapravo greje telo. Suština ove nemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Violeta iz Beograda je na društvenim mrežama podelila savet.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrejete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko mokrih obujte vunene čarape i mirno spavajte. Ujutro ćete primetiti da su mokre čarape sada suve, a da se vi osećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
rada
21.04.2022 08:22

Zasp.s mokrim čarapama pa se probudila sa reumom!