Bivša MANEKENKA progovorila o MALTRETIRANJU i ZLOSTAVLJANJU: Bila je jedna od grid devojaka Formule 1, a onda joj je UNIŠTEN život jednim potezom!

K.Ć. Vesti 02.05.2022 19:00 0

Bivša britanska manekenka je u intervjuu za "San" ispričala o uznemiravanju koje je doživela dok je radila kao grid devojka." Na sreću, uspela sam da odem na vreme. Nisam to nigde prijavila!

Bivša MANEKENKA progovorila o MALTRETIRANJU i ZLOSTAVLJANJU: Bila je jedna od grid devojaka Formule 1, a onda joj je UNIŠTEN život jednim potezom!

Shutterstock

Bivša manekenka Melinda Mesindžer govorila je o nasilju koje je doživela.

Dugi niz godina tabloid „The Sun“ je svakog dana na trećoj strani objavljivao slike žena u toplesu. Jedna od manekenki bila je i Melinda Mesindžer, koja je postala poznata u britanskom modelingu. Osim što je pozirala za glamurozne sesije 1990-ih, radila je kao grid devojka u vozačkom timu Edija Džordana. U intervjuu za "San" kaže da se više puta suočila sa seksualnim uznemiravanjem. Jednom je opisala da nije znala kako da kaže ne.

- U timu je bio maser za vozače, a nudio je i masaže devojkama - kaže ona i priznaje da joj je u početku to bila lepa ponuda. Međutim, brzo je shvatila da je ovo loša ponuda.

- Na sreću, uspela sam da odem na vreme. Nisam to nigde prijavila - rekla je manekenka.

Bivša grid devojka, danas 51-godišnja, dodala je da je imala stotine sličnih situacija.

 

 

- Nisam mogla da se brinem o svojoj bezbednosti uvek - kaže ona. Prema njenim rečima nije imala prostora da odbije ponude.

Ona se kaje što je model i ne želi da njena ćerka krene njenim stopama

Melinda je kritična prema sebi jer, kako opisuje, nije uspela da završi sa profesijom u kojoj se često osećala iskorišćenom.

- Bila sam srećna što sam mogla da odem i budem plaćena osećajući se briljantno - kaže ona, govoreći o svom manekenskom poslu.

Jednom je prijavila da je bila zlostavljana na poslu kada joj je fotograf rekao mnogo seksualno sugestivnih komentara tokom snimanja. Prema navodima žene, muškarac je bio agresivan i odavao je utisak opasnog. Napustila je studio i više se nije vratila.

Kada je fotograf saznao da se manekenka žalila na njega, pozvao je i rekao joj: "Uništićeš mi reputaciju, zašto to radiš?"

"Ništa nije vredno toga"

Bivša manekenka postala je poznata u Velikoj Britaniji krajem 90-ih, a kako danas piše The Sun, rad na telu je za nju bio način da se izbori sa kompleksima.

- Teška šminka i ulaganje u moj izgled sakrili su činjenicu da se ne osećam dovoljno dobro sama sa sobom - kaže ona.

- Za mene je to bila maska, nesvesno sam se krila. Sve što sam zaista želela je osećaj da me ljudi žele i vole - rekla je ona.

Danas ima 57 godina i majka je troje dece - 22-godišnjeg sina Morgana, 20-godišnjeg sina Flina i 18-godišnja ćerka Eva. Nada se da njena ćerka neće izabrati karijeru modela. Ne želi da se oseća kao da je „njena jedina uloga da izgleda predivno“.

Melinda kaže da posao ne sme da trpi seksualno uznemiravanje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading