Namerno je NAVUKAO bolest OPASNU po život: Opisao je svaki mučni trenutak, a nećete poverovati šta ga je na ovaj čin NATERALO!

Vesti 06.05.2022 16:37 1

26-godišnji muškarac iz Baltimora nedavno se dobrovoljno prijavio da popije jednu čašicu zlokobne tečnosti kako bi uzrokovao opasnu bolest, dizenteriju

Namerno je NAVUKAO bolest OPASNU po život: Opisao je svaki mučni trenutak, a nećete poverovati šta ga je na ovaj čin NATERALO!

Shutterstock

Džejk Eberts je za Insajder rekao da bi "najgorih osam sati" u svom životu ponovio za 7000 dolara i za humanitarne svrhe. Eberts je 5. aprila popio "smuti za dizenteriju" u sklopu 11-dnevne bolničke studije na Institutu Merilend u cilju testiranja učinkovitosti ispitivane vakcine protiv bakterije koja uzrokuje dizenteriju kod ljudi.

Cilj studije bio je jednostavan: pratiti 16 dobrovoljaca, neke s vakcinom, a neke ne, dajući im ili opasni patogen ili plasebo i videti kako njihova tela to podnose. Eberts veruje da je bio u najgoroj grupi, koja nije bila vakcinisana niti je imala priliku za plasebo. 

Pojasnio je da je bio toliko bolestan da nije ni do toaleta mogao da ode.

"Svaki pokret u toaletu bio je naporan, da operem ruke ili da zgrabim peškir, legao bih natrag na tlo i samo sedeo tamo pet minuta", rekao je. Njegovi simptomi su navodno počeli eskalirati oko 40 sati nakon što je progutao tečnost. Prvo je imao samo grčeve u stomaku, ali su potom simptomi uznapredovali u groznicu, proliv i krvavu stolicu. Međutim, uprkos tome što se osećao kao neko ko je "iscrpljen" i "jadan" i kao da je bio na "smrtnoj postelji", Eberts je rekao da se nikada nije uplašio.

Kada su ga pitali zašto je krenuo na ovo putovanje Eberts je odgovorio: "3 razloga: 1. Da pomognem manje srećnima i unapredim modernu medicinu, 2. Plaćaju me dovoljno da pokrijem stanarinu do kraja godine, 3. Plaćen sam čak i ako ne dobijem dizenteriju."

Da li biste vi učestovovali u ovakvom ogledu?

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)
Loading
Miki
06.05.2022 16:47

uvek su se ljudi dobrovoljno prijavljivali za ispitivanja, onaj Dr je dobio Nobelovu nagradu jer je popio helikobakteriju, dobio čir i izlečio ga, tj. dokazao da ga je dobio od toga itd. da li bi mu medicinske gljive i lekovi pomogli ne znam, ali ja tako jacam crevnu floru. za ovog nesrecnika cisto sumnjam