Slavni reprezentativac PREMINUO nakon što je držao strogu DIJETU: 14 dana je bio na EKSTREMNOM čišćenju tela i onda je napravio KOBNU grešku

Lana Vidović Vesti 16.05.2022 15:00 1

Ekstremno čišćenje tela ga je gurnulo ravno u smrt

Slavni reprezentativac PREMINUO nakon što je držao strogu DIJETU: 14 dana je bio na EKSTREMNOM čišćenju tela i onda je napravio KOBNU grešku

Profimedia

Šejn Vorn je australijski igrač kriketa, izuzetan atleta koji je preminuo nakon što je 14 dana bio na drastičnom režimu ishrane.

Šejn Vorn (52) je umro nakon što je bio podvrgnut ekstremnoj dijeti. Naime on je upravo završio "ekstremno čišćenje tela" koje je uključivalo ispijanje samo sokova tokom 14 dana.

Profimedia

 

 

 

Sportista je hteo da smrša, pa se podvrgao izgladnjivanju, ali njegovo srce to nije moglo da podnese pa je preminuo usled srčanog udara dok je bio na Tajlandu na odmoru.

Vorn je govorio o tome kako je probao "tradicionalnu kinesku medicinu" za gubitak težine, a njegova porodica je otkrila da je planirao da ide na 30 - dnevnu dijetu čajem. Što znači da bi 30 dana pio samo čaj i ništa drugo.

Strani mediji navode da je sportista bio strastveni pušač, te da je nedavno prebolovao kovid 19, ali i da je imao srčanih tegoba.

"Kod njega je uvek bilo sve ili ništa. Ili je jeo lepinje sa maslacem i lazanje, ili je živeo samo na sokovima," rekao je njegov prijatelj.

Stručnjaci veruju da srce nije moglo da izdrži veliki napor i niskokaloričnu ishranu.

Komentari (1)
Loading
Sanja
16.05.2022 15:56

Nije obavezno ako si sportista da imaš i mozga.