Dirljiva ispovest majke koja je rodila dete sa 16 godina: "Zadržala sam svoju bebu, iako su mi govorili da deca ne donose decu"

Vesti 08.11.2021 19:05 0

Devojka koja je zadržala bebu u 16. godini, iskreno je iskazala svoja osećanja povodom toga

Dirljiva ispovest majke koja je rodila dete sa 16 godina: "Zadržala sam svoju bebu, iako su mi govorili da deca ne donose decu"

Printscreen/Instagram

Ovo je priča tinejdžerke koja je sa 16 godina zadržala bebu. Često se dešava da tinejdžerke koje se nađu u sličnoj situaciji kao ona, naiđu na nerazumevanje okoline, a neretko se dešava da okolina nameće mišljenje da će joj im zbog toga biti uskraćena prilika za lični razvoj.

Ipak, nisu sve priče tužne i teške, baš suprotno - retko koja majka se pokaje zbog odluke da donese dete na svet, bez obzira na mitraljeze koji rešetaju na tom putu.

Jedna tinejdžerka se odlučila na taj korak. Vitni Balard je postala majka sa samo 16 godina. A ovo je njena ispovest:

- Zadržala sam bebu. Iako sam imala 16 godina. Iako nisam znala kako ću. Zadržala sam bebu. Čak i kada su mi svi rekli da "deca ne treba da imaju decu". Ili da ću "upropastiti svoj život".

Zadržala sam bebu. Znam da neki misle da sam spavala sa svima naokolo. Da sam bila promiskuitetna. Znala sam da će devojke pričati. I momci slušati. Ali i ipak sam zadržala svoju bebu.

Ali ja sam i dalje želela svoju bebu. Znala sam da postoji pilula koja je mogla sve da "odnese". Moji "problemi" bi mogli da nestanu ako bih je danas uzela. Ali ja sam znala da je to laž. Tako da sam zadržala svoju bebu.

A pošto sam to uradila, pretpostavljalo se da mrzim sve koji su napravili drugačiji izbor. Ali ne. Ja ih volim. I znam koliko su bili uplašeni i nesigurni. Kao i ja. Znam kako su bile dezinformisane kada im je rečeno da je nemoguće. Ali nije.

Znala sam da će mi biti potrebno puno poverenja i vere da čuvam svoju bebu. Ali kada sam to uradila, desila se luda stvar. To mi nije upropastilo život. Ni na koji način!

Sada imam bebu i porodicu. Imam bebu i fakultetsku diplomu. Imam muža i još beba. Odgajala sam bebu i dalje jurila svoje snove.

Da, neke stvari sam uradila na teži način i odrasla sam brže nego što sam morala i borila sam se tokom tog puta. Ali kada pogledam svog slatkog dečaka - tako mi je drago što sam zadržala svoju bebu! 

Komentari (0)
Loading