Svaki CIKLUS je boleo više nego PRETHODNI: Porodila se i ostavila DOKTORE u potpunom šoku, ona je pravo MEDICINSKO čudo!

Vesti 20.05.2022 17:00 0

Vik Au-Jeung iz Velike Britanije saznala je nakon porođaja da ceo život živi sa retkim stanjem

Svaki CIKLUS je boleo više nego PRETHODNI: Porodila se i ostavila DOKTORE u potpunom šoku, ona je pravo MEDICINSKO čudo!

Printscreen/Instagram

Vik (42), iz Herefordšira u Velikoj Britaniji, prvi put je saznala da ima dve materice sa 16 godina - ali je otkrila da ima i dva grlića materice i vaginalne kanale tek decenijama kasnije, kada je zatrudnela, piše The Sun.

Sada se majka troje dece, seća  zastrašujućih detalja iz svojih tinejdžerskih godina, uključujući periode koji su bili toliko intenzivni da se onesvestila od bola, i tvrdi da su joj lekari rekli da neće moći da ima decu.

Vik je bila oduševljena vestima pa se okrenula alkoholu i zabavama. „Kao tinejdžerka, strašno sam patila od obilnih menstruacija i bolova. Svakog meseca sam provodila vreme u medicinskom kabinetu u školi, padala u nesvest od gubitka krvi ili curila na školskoj uniformi. Tamponi nisu radili i bila sam prinuđena da nosim četiri sanitarna uloška noću i budim se.

Kada sam imala 16 godina, srušila sam se na ulici od bolova i odvedena sam u Urgentni centar, gde su mi lekari rekli da imam dve materice i da nikada neću imati decu, i to je bio razlog „mojih užasnih menstruacija. Bila sam apsolutno uništena i potpuno slomljenog srca. Osećala sam se kao da mi je moja budućnost oduzeta", rekla je ona.

Sa svojim prvim detetom, Kliom, koja sada ima 23 godine, zatrudnela je 1998. godine - i tek kada se porodila saznala je da ima i dva grlića materice i „malu“ drugu vaginu.

„Kada sam se porodila, doktori su već znali za moju matericu, ali dok me je pregledala tokom porođaja, moja konsultantica je shvatila da imam dva grlića materice. Takođe sam imala užasan prolaps nakon porođaja. Rečeno mi je da je to koža koja odvaja moju normalnu vaginu od druge koja se ne može otkriti jer je bila tako mala. Doktor je rekao da sam medicinsko čudo i neverovatno redak slučaj, ali je obećao da će me "popraviti" rekonstruktivnom hirurgijom."

Vik je čekala šest meseci na rekonstruktivnu operaciju na svojoj vagini - za to vreme je osetila jak bol. „Ti meseci su bili neverovatno bolni zbog 15 inča kože koja je upravo visila. Jednom sam imao operaciju. Bila sam nesrećna što sam dobila infekciju i bol je bio užasan. Osećala sam se kao da gori tamo dole.”

„Imala sam pet godina skoro neprekidnog teškog krvarenja i strašnih bolova u materici. Dijagnostikovana mi je endometrioza u četvrtoj fazi i ponuđena mi je histerektomija. Kada su mi uklonili matericu, bila je prekrivena izraslinama, što je objasnilo bol." Nakon što se oporavila, otkrila je da je njen bol potpuno nestao.

„Tada sam imala 31 godinu i patila sam od teškog krvarenja i hroničnog bola nešto manje od 20 godina. Neverovatno je da nisam imala menstruaciju u poslednjih 11 godina. To što više nisam u bolovima apsolutno mi je promenilo život “, zaključila je.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)
Loading