Skandal u Ćupriji, Sanja ispričala šta je doživela u bolnici: Doktor je urlao na mene, a onda su me obezbeđenje i tehničar jurili po dvorištu!

Naj žena/K.Ć Vesti 20.09.2021 22:39 0

Nakon što je Sanja imala 11 dana temperaturu i obratila se lekaru Urgentne službe u Ćupriji, po njenim rečima, on je samo počeo da viče na nju i rekao joj da sama zove doktorku koja je poslala kod njega

Skandal u Ćupriji, Sanja ispričala šta je doživela u bolnici: Doktor je urlao na mene, a onda su me obezbeđenje i tehničar jurili po dvorištu!

Shutterstock

Sada se oglasila se i bolnica koja navodi da će biti uzete pisane izjave lekara i medicinskog osoblja. Biće pregledane i kamere.

(42) iz Ćuprije doživela je pravi šok u Urgentnoj službi Opšte bolnice u Ćupriji, kada je u subotu, 18. septembra od medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove zatražila pomoć. Kako je navela u razgovoru za Telegraf.rs, danima je imala temperaturu, a po preporuci infektologa, tog dana došla je u Urgentnu službu jer joj temperatura nije spadala. Umesto da dobije dalji uput za pregled, Sanja je, kaže, doživela neprijatnosti od strane dežurnog lekara koji je, kako navodi, vikao na nju i tehničara koji ju je jurio po dvorištu bolnice. Ovim povodom oglasila se i bolnica koja ističe da će danas biti uzete pisane izjave lekara i drugog medicinskog osoblja prisutnog tog dana.

- U trenutku kada sam došla, imala sam temperaturu 11. dan zaredom i obostranu upalu pluća. U petak sam se javila kovid ambulanti, rekli su mi da me i infektolog pregleda. Tamo mi je doktorka rekla da sam za hospitalizaciju, ali pošto sam mlađa žena, da će mi pojačati terapiju, pa ako mi ne bude bolje, da se javim sutra - započinje ona.

Ukoliko joj se stanje ne poboljša, kaže Sanja, doktorka je rekla da se obavezno javi Urgentnoj službi.

- Meni se stanje tokom noći nije poboljšalo, pa sam sutradan otišla u Urgentnu. Čekala sam tamo sat vremena sa temperaturom. Dežurni doktor me je pitao zašto sam došla, na šta sam mu rekla da mi je doktorka rekla da se javim. Tada je rekao: "Zovi je sama", iako ja ne poznajem ženu privatno i nemam njen broj - navodi dalje Sanja.

Doktor joj je, prepričava, potom rekao da se snađe.

- Tada je zalupio šalter preko kog smo razgovarali - kaže ona.

Skandal u Ćupriji, Sanja ispričala šta je doživela u bolnici: Doktor je urlao na mene, a onda su me obezbeđenje i tehničar jurili po dvorištu!

Shutterstock

 

 

"Tehničar me je jurio po dvorištu"

Ipak, Sanja nije odustajala, te je posle izvesnog vremena ponovo pozvonila navodeći da joj nije dobro i da joj je potrebna pomoć.

- Onda je počeo da besni, da viče na mene, ali on je takav sa svim pacijentima. Nisam ja imala poseban tretman, samo sam ga posebno iznervirala kada sam ga pitala za njegovo ime. Potom sam uzela telefon da snimim to ponašanje, a tada su izašli on i jedan tehničar koji je krenuo za mnom, dok sam ja počela da se udaljavam. Doživela sam šok, takav stres... - navodi Sanja za Telegraf.rs dodajući da joj je tehničar pretio da će zvati policiju, a pritom je pozvao i obezbeđenje.

- Naša bolnica je kao grad, bukvalno ima ulice. Tehničar me juri iz jednog smera, dečko iz obezbeđenja trči iz drugog... Kamere bolnice su to sigurno snimile... U tom trenutku, ja ne znam šta je tehničar rekao momku iz obezbeđenja, koji je, naglašavam, bio vrlo korektan prema meni - prepričava Nikolićeva.

U tom trenutku, kaže, samo je morala da legne, pošto joj nije bilo dobro.

- Došla sam kući, i nastavila sa svojom terapijom. Sutradan mi je ujutru bilo dobro, ali sam poslepodne ponovo dobila temperaturu. Opet sam otišla u Urgentnu službu, gde sam uspela da snimim pluća i uradim laboratoriju. Bilo mi je loše, povraćala sam ispred bolnice, pa sam se vratila kući. Suprug je u 21 sat otišao po rezultate. Rekli su mu da sačeka i onda se pojavio zamenik direktora bolnice koji je rekao da je gledao protokol, da su moji rezultati i dalje loši, da se digla prevelika hajka i predložio da me muž doveze i da će on da organizuje prijem - objašnjava Sanja.

Tako je primljena na bolničko lečenje u 23 sata sinoć, i trenutno se trenutno nalazi na kovid odeljenju bolnice u Ćupriji.

- Povodom svega sam se obratila i Ministarstvu zdravlja, i Inspekciji, direktoru Bolnice, Kancelariji za zaštitu prava pacijenata, a tog doktora ću verovatno i krivično da gonim - ističe ona.

Šta se zaista dogodilo u subotu u Urgentnoj službi u Ćupriji, tek će se utvrditi. Iz Opšte bolnice navode za Telegraf.rs da će o mogućoj krivici medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove odlučivati Disciplinska komisija.

- Tokom dana očekujemo da će biti skinuti snimci sa video kamera, a takođe očekujemo pisane izjave lekara i medicinskih sestara i tehničara PTO OB Ćuprija koji su radili u smeni 18. septembra. O krivici će odlučivati Disciplinska komisija, a sankcionisanje će, svakako, biti vrlo adekvatno, shodno težini povrede radnog procesa koju komisija utvrdi - navodi za naš portal pomoćnik direktora ćuprijske bolnice dr Ivan Milojević.

Oni su potvrdili i da je pacijentkinja Sanja Nikolić zbrinuta u OB Ćuprija.

Komentari (0)
Loading