Kada sam ostala u drugom stanju rekla sam mužu da bira, ili ja ili njegova majka, a zbog ODLUKE koju je doneo, Beata je danas srećna žena

Vesti 21.09.2021 10:05 0

Beata kaže da ju je majka upozorila da neće dugo izdržati sa svekrvom. Mama ju je srela nekoliko puta pre venčanja i imala najgore mišljenje o njoj. - Nisam verovala, jer ne mogu da verujem da možeš biti tako zla žena

Kada sam ostala u drugom stanju rekla sam mužu da bira, ili ja ili njegova majka, a zbog ODLUKE koju je doneo, Beata je danas srećna žena

Shutterstock

Njena mama je potpuno druga žena. Sama je podigla ćerku, jer je Beatin otac poginuo u nesreći. Međutim, ona nikada nije bila posesivna, otrovna majka, više je verovala i želela da se njeno dete snađe u životu.

- Nije se mešala u moj život, nije davala nepozvane savete. S majkom imam odličan kontakt, sada smo više kao prijateljice, a ne kao majka i ćerka - naglašava Beata.

Obe su izabrale isto zanimanje, medicinske sestre su, Beata radi na intenzivnoj, a majka radi na hirurgiji.

One žive u malom gradu, ovde se svi poznaju i činjenica je da postoje različita mišljenja o Beatinoj svekrvi, ali zaljubljena žena veruje da su loše svekrve samo u bajkama, da se može slagati sa svima, ako ima dobre volje i mnogo ljubaznosti.

Posle venčanja uselili su se kod tazbine, jer imaju veliku kuću, napravili su zaseban stan u potkrovlju. Iako je Beata sanjala o svom mestu, trebalo je neko vreme da živi sa svekrvima. Zajedno sa Tomekom trebalo je da uštede, uzmu kredit i kupe stan u novom stambenom naselju. Pa je zaključila da bi mogla provesti godinu ili dve sa svekrvom, bolje nego da plaća kiriju svakog meseca.

- Majka je predložila da ostanemo sa njom, ali imamo tri male sobe. Odlučio sam da umesto da je preopterećujemo, ostanemo kod njegovih roditelja. Ono što se pokazalo kao strašan izbor - kaže Beata.

Prve "stepenice" počele su kada je odlučila da kupi novu sofu, jer se stara nikako nije uklapala u unutrašnjost. Svekrva je samo stisnula usne i primetila da vredi ceniti nečije dobro srce. Konačno, Tom je takođe odlučio da to nema smisla, jer su planirali da se isele, pa su se snovi o udobnom nameštaju umesto pomoćne sofe brzo raspršili.

Beata je, međutim, izjavila da je to mala stvar, da nema smisla raspravljati o tome. Ubrzo je, međutim, svekrva počela da kritikuje njen rad. Činjenica da Beata odlazi na noć ili nije tu danima. Ona, koja je ceo život provela kod kuće sa suprugom, prokomentarisala je da nema koristi od takve žene.

- Radim za takozvanu dvanaestoricu, zapravo sam odsutna celu noć ili ceo dan kod kuće, ali moj muž je znao ko sam pre venčanja. Svekrva me je, međutim, počela nagovarati da se prebacim na kliniku i živim kao „normalna žena“. Nikada neću ići na kliniku, to za mene nije posao. Volim bolnicu, iako priznajem da je ponekad teško. Osim toga, učinilo me nervoznim što se meša u naše poslove - kaže Beata.

Svekrvi se nije dopalo to što je snaha spavala dugo zbog neprospavanih noći. Oko podneva bi otišla na sprat, otvorila zavese i rekla da je vreme da se baci na posao. Beata se probudila nakon nekoliko sati sna, umorna i potpuno bez svesti. Zamolila je svekrvu da je ne budi, o tome je razgovarala i sa suprugom.

- On je samo slegao ramenima, rekao da njegova majka ne radi ništa pogrešno. Pa sam počela da zaključavam ulazna vrata, došlo je do svađe da je ovo njena kuća i nemam pravo da joj bilo šta zaključam. Nisam popustila, kad je znala da sam radila noćnu smenu, dole je radio blender ili usisivač, a gore se sve čulo - priča Beata.

Kad je imala slobodan dan, spremala je večeru za sebe i za Tomeka. Svekrva je tada vrebala na stepenicama, uhvatila sina i rekla da za njega ima njegove omiljene kotlete ili knedle.

- Kad se popeo na sprat, više nije bio gladan. Moji napori i spremnost da zajedno pojedemo nešto dobro bili su uzaludni. Kad je znala da sam na poslu ili da spavam noću, a kod kuće nema večere, sačekala je da njen gladni sin dođe do nje. Nikada mi nije ponudila ništa za jelo, mislila je da mogu da sedim sama, umorna i gladna, a Tomu nije palo na pamet da možda nešto nije u redu - kaže Beata.

Dakle, ono što ju je razbesnelo u ovome bio je, pre svega, stav njenog muža, koji se ponašao kao mali dečak. Kimnuo je glavom, uvek je mislio da je u pravu. Da joj, budući da žive pod krovom, treba ispuniti sve želje.

- I mi smo doprinosili računima, ovo je takođe postao sledeći problem, jer je moja svekrva smatrala da treba da platimo više za gas i vodu, jer se navodno prečesto kupam- kaže Beata.

Njegov tata se, s druge strane, nije ni u šta umešao, a Beata mu je to ponekad takođe zamerala. Njen muž je, s druge strane, sve više ličio na svog oca. Poslušno je sledio majčina naređenja, a ona je uvek nalazila nešto za svog sina kad je Beata bila isključena.

- Kao da nije mogao da je odvede kod tetke ili na groblje dok sam bila na poslu. Ili kao da to nije mogla da traži od muža. Učinila je sve kako bismo što manje vremena provodili zajedno. Kao da je ljubomorna na sina. Želela sam da mi Tom pomogne. Međutim, kada je videla da iznosi smeće ili šta god da je radio, rekla je: sinko odlazi, ovo bi tvoja žena trebalo da uradi - kaže Beata.

Sve češće se bavila temom kupovine stana, ali je Tomek o tome govorio mnogo manje voljno. Verovao je da imaju gde da žive, pa zašto bi im za ceo život bila potrebna hipoteka. S druge strane, Beata je, što je duže bila sa tazbinom, više sanjala o svom kutku.

Međutim, skandal je izbio kada se ispostavilo da je Beata trudna.

- Odlučila sam da godinu dana budem na roditeljskom odsustvu, jer moj posao ne ide ruku pod ruku sa podizanjem malog deteta. Tada je moja mama trebalo da se povuče i pomogne mi, a ja bih se vratila u bolnicu. Tako smo se i dogovorile. Međutim, nisam mogla da zamislim da nakon porođaja provedem godinu dana u ovoj kući sa svekrvom. Odlučila sam da razgovaram sa suprugom o tome, da imamo vremena dok se beba ne rodi, da se odmaknem od svekrve - kaže Beata.

Međutim, Tomek nije podržao svoju ženu. Odlučio je da je bolje živeti sa roditeljima, jer bi i njegova majka mogla pomoći oko bebe. Da je godinama sanjala o unuku i da nema potrebe da joj majka posle čuva dete. Da će se njegova majka osećati isključeno i suvišno, da je to velika zahvalnost Beate.

- Bila sam zapanjena, pitala sam da li nije video kako se prema meni ponašaju? Rekala sam da nema razloga da se svekrva pita u podizanju deteta. I dodala sam - izaberi, ili ja ili tvoja majka, ili ćemo otići odavde ili ćemo prestati da budemo u braku - kaže Beata.

Tom se uvredio na nju, kao i svekrva kojoj je ispričao celu priču. Beata je čula da ju je nazvala nezahvalnom ženom koja ne ceni njenog sina, koja se toliko trudila da nije dostojna ni da nosi njihovo prezime!

Beata se preselila kod majke. Rodila je zdravu ćerku. Devojčica već ima tri godine.

- Tomek povremeno viđa dete, plaća i alimentaciju. Svekrva ne želi da vidi svoju unuku. Vratila sam se na devojačko prezime, sada će biti brakorazvodna parnica, jer se Tomek spetljao sa nekom ženom. Verovatno će živeti sa tazbinom, jer će mu to biti najpogodnije ... - kaže Beata, ali žali što je tada pristala na ovaj korak. Pošto je njen muž zapravo dobar čovek, nažalost, nikada nije znao kako da prekine pupčanu vrpcu. Možda bi ga, da ga je odvela od majke nakon venčanja, bili u braku do danas. 

Komentari (0)
Loading