Da li biste zamenili telefon sa PARTNEROM na tri dana? Evo šta kažu ŽENE i muškarci, sudeći po odgovorima, malo je "poštenih"

Najžena Vesti 09.11.2022 11:41 2

Da li je vaš mobilni mesto gde skladištite sve one istine koje bi mogle da povrede druge ljude, Da li ste dovoljno hrabri da neko drugi ima pristup svemu tome? Na ova pitanja "Naj žena" dobila je iskrene odgovore

Da li biste zamenili telefon sa PARTNEROM na tri dana? Evo šta kažu ŽENE i muškarci, sudeći po odgovorima, malo je "poštenih"

Shutterstock

Šifre na telefonima, obaveštenja na "nečujnom režimu", ugašena zvona - da li su ovo signali da osoba koja ovo praktikuje nešto i krije?!

Era digitalizacije donela je, ruku na srce, pregršt dobrih stvari, a jedan od najboljih uređaja napravljen u prošlom veku, bio je svakako mobilni telefon. 

Za one radoznale, mobilni telefon predstavlja mogućnost odgovora u samo nekoliko sekundi od postavljenog pitanja, za domaćice su to novi recepti na samo "jedan klik", za najmlađe sve dečije pesmice i crtaći na jednom mestu, dok je za one nešto "smelije" mobilni telefon mesto gde se čuvaju njihove tajne, ili kako bi neki drugi nazvali, "intima".

Poruka u nezgodno vreme, "pijani" poziv u sitne sate, notifikacija koja može da uništi poverenje među ljudima, fotografije koje rasturaju brakove i veze, činjenice su današnjeg vremena. 

Da li je telefon naše "sigurno mesto", paravan za sve naše strahove, potajne želje i fantazije, mesto gde se odigrava neka druga, fiktivna stvarnost u koju povremeno bežimo i čuvamo je samo za sebe?

Pitali smo žene i muškarce iz Srbije da li bi bili spremni da svoje mobilne telefone zamene sa partnerovim na cela tri dana.

Pojedini odgovori su nas iznenadili, dok se sa ponekima i slažemo. 

Nikola (25)

Nemam ja šta da krijem ili da imam problem sa tim. Evo mogu sada da joj dam telefon, nemam šta da brišem. Ona ionako zna šifru od telefona i u svakom momentu može da uđe i da vidi šta sam tražio, sa kim sam se dopisivao i šta sam, jelte, lajkovao. Onaj koji se suzdržava i nećka, ima nešto da sakrije. Doduše, bilo bi smešno da sada promenim šifru i dam joj tako da vidim da li će za tri dana uspeti da provali šta sam ukucao.

Nataša (30) 

Ah, iskrena da budem nisam sigurna. Povremeno zna da mi "iskoči" poruka od pojedinih "bivših" ljudi u "gluvo" doba noći, ili onda kada sam njihov predmet razmišljanja. Iako sam svesna da takve poruke dođu apsolutno "ni iz čega" plašim se da bi moj partner mogao pogrešno da ih protumači. Nikad ih ne iniciram, jednostavno se dese. To su uglavnom poruke koje ne zahtevaju bilo kakav odgovor. S toga, moj odgovor bi ipak bio "Ne, ne bih se menjala telefon na tri dana sa partnerom".Opet, s druge strane, i pored poverenja koje imam u odnosu ne bih volela da me iznenadi slična poruka na displeju telefona mog partnera. Osim toga, nemam nikakvih problema. Šifru na telefonu imam samo zbog straha od gubitka istog, a ne da krijem "nedozvoljene sadržaje" od svog partnera. 

Da li biste zamenili telefon sa PARTNEROM na tri dana? Evo šta kažu ŽENE i muškarci, sudeći po odgovorima, malo je

Shutterstock

 

 

Ivana (24) 

Ni ja nemam ništa protiv, ali znam da će sve da mi izmeša. Ko zna koje sve igrice će da mi skine na telefon i ko zna šta će sve da obriše kako bi imao više memorije.. Samo zbog toga mi nije baš prijatno. A to isto znači da tri dana neću moći da se ćujem sa drugaricama jer ne želim da one imaju njegov broj sačuvan, nisam ljubomorna samo znam iz iskustva da to nije pametno.

Marina (31)

Ne bih dala, jer za ono sto je meni potrebno je dovoljan jedan sat. Kako i partner, tako i ja, imamo lagerovane osobe koje su mutirane negde i javljaju se povremeno. Da bi izbegli nepotrebne komplikacije, nećemo se menjati ni na sat.

Marko (40)

Menjao bih, a mozda i ne. Ako se poverenje dovodi u pitanje, onda svakako ne bih jer se poverenje ne stiče menjanjem telefona. Kada je dokazivanje poverenja u pitanju, odnosno da li si nekome veran ili ne definitivno smatram menjanjem telefona jedan od potpuno besmislenih načina. Odrasli smo ljudi, i sve što radimo, radimo isključivo sami sebi. 

Aleksandra (32)

Ne. Smatram da moja intima mora da se zadrži u mom telefonu. Tu joj je i mesto. Umem da razmenim koju poruku sa nekim drugim muškarcima kako bih se osetila poželjnom. Na porukama se i zadržim jer nisam hrabra da odem korak dalje dokle god ne stavim tačku na relaciju u kojem sam. To uglavnom radim onda kada nisam dovoljno ispunjena u odnosu sa partnerom. Mada, moram da priznam da sam "koketa", i da mi svaki superlativ od strane muškog roda prija. Možda više nego što bi trebalo onda kada nisam "singl". 

Ružica (48)

Ne, nikada! Ne zbog sebe, negu o zbog informacija koje bi mogle da ugroze meni drage ljude, ukoliko dođe do raskida... A i, moj život je moje blago! Takođe, postoji strah i od onoga što mogu iskopati u njegovom telefonu, a dosta dobro kopam. 

 

U komentarima nam pišite kakvo je vaše mišljenje na ovu temu, da li bi ste vi bili hrabri u zameni telefona, i još bolje pitanje, zašto ne biste? 

 

 

 

Komentari (2)
Loading
Miljana
22.09.2021 22:30

Svako ko kaze da bi mogao laze.

Laki
09.11.2022 17:20

Само смутљивци имају разлога да скривају ствари, поштена особа нема потребе да нешто крије пред блиским особама. У ствари све ово много говори о нашм карактеру.