U NETFLIKSU je zarađivao 450 000 dolara GODIŠNJE: Rešio je da da OTKAZ, razlog će vas ŠOKIRATI!

Vesti 03.06.2022 14:16 0

Majkl Lin je na Netfliks stigao 2017. godine kao softverski inženjer, a njegov život je izgledao kao san

U NETFLIKSU je zarađivao 450 000 dolara GODIŠNJE: Rešio je da da OTKAZ, razlog će vas ŠOKIRATI!

Shutterstock/ilustracija

Zarađivao je 450.000 dolara godišnje, dobijao besplatnu hranu i imao mnogo slobonog vremena. Međutim, sve se promenilo.

Iako je na početku mislio da je potpisao „večni” ugovor sa ovom kompanijom, Majkl, koji živi u Kaliforniji, četiri godine kasnije je dao ostavku i svi su bili začuđeni njegovom odlukom.

„Rad u Netflik-u je bio kao da si plaćen da radiš na studijama slučaja koje proučavaš u MBA programima. Omogućili su svim zaposlenima da steknu znanje, a ja sam toliko naučio svaki dan“, počeo je Majkl za Insajder. Tokom naredne dve godine, sjaj je počeo da jenjava, a Majkl tvrdi da je izgledalo kao da su se projekti i sastanci „spojili u jedno“ i da je inženjerski rad počeo da izgleda kao copy-paste.

"Onda je usledila pandemija korona virusa. Kancelarija se zatvorila, a svi moji omiljeni delovi posla - druženje, saradnici, beneficije - nestali. Ostao je samo posao u kojem više nisam uživao", rekao je on.

"Počeo sam da se osećam kao da pravim istu grešku u svojoj karijeri. Ostao sam na poslu koji mi nije odgovarao duže nego što je trebalo. Moja jedina motivacija je na kraju postala pokušaj da ne dobijem otkaz", rekao je on.

Ipak, pandemija ga je navela da shvati da je život prekratak da bi gubio vreme. "Odlagao sam svoje snove, a pandemija me je podsetila da možda neću biti ovde da ih pratim sutra. Plašio sam se da će na mom nadgrobnom spomeniku pisati: 'Ovde leži Majkl. Proveo je život radeći posao koji nikada nije voleo' “, prisetio se on.. Posle dve nedelje provedene u kontemplaciji, uprkos protivljenju roditelja, odlučio je da razgovara sa svojim menadžerom i ubrzo otišao na poslednji sastanak gde je konačno postao „slobodan“.

„Mislio sam da će se moj život završiti nakon što sam napustio Netflik. Brinuo sam se da neću imati društveni život jer je sve bilo u vezi sa poslom. Ali desilo se suprotno. Upoznao sam više ljudi kroz pokretanje sopstvenog biznisa – druge preduzetnike, pisce i kreatore“, rekao je Majkl.

Danas, osam meseci nakon razrešenja, tvrdi da je to najbolja odluka koju je doneo.

"Odlučio sam da se potpuno posvetim radu za sebe. Iako tek počinjem, verujem da će se dobre stvari desiti ako se bavim poslom koji mi daje energiju. Osećam dubok mir u sebi i nepokolebljivu veru da će sve budi dobro“, zaključio je Majkl.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading