Šokantna ISPOVEST dobitnika LUTRIJE: U početku je sve bilo SJAJNO, a iznenadićete se kad čujete šta se dešavalo posle

Vesti 31.08.2022 16:20 2

Prvo je uradio ono što bi i mnogi na njegovom mestu; otišao je na odmor i počeo da troši

Šokantna ISPOVEST dobitnika LUTRIJE: U početku je sve bilo SJAJNO, a iznenadićete se kad čujete šta se dešavalo posle

Shutterstock

Prethodna studija trojice švedskih ekonomista - Erika Lindkvista, Roberta Ostlinga i Davida Cesarinia - bavila se dugoročnim psihološkim efektima velikih dobitaka na lutriji, a njihovi nalazi su, kako se i očekivalo, pokazali da je ukupno zadovoljstvo velikih dobitnika veće od manjih dobitnika. . Međutim, istraživanje je takođe ukazalo na to da dobitak velike sume novca na lutriji nema značajan uticaj na sreću dobitnika i ne poboljšava njegovo mentalno zdravlje, o čemu svedoče priče mnogih bivših dobitnika, uključujući Britanca Bena koji je za Metro podelio kako je nakon dobitka više miliona funti preko noći ostao bez ičega...

„Mislite da znate šta biste uradili sa novcem da biste dobili na lutriji“, kaže bivši milioner Ben, dodajući: „Ali zapravo ne znate. Pre pobede, Ben je bio porodičan čovek sa uspešnom karijerom, a njegov život se potpuno promenio kada je napustio zgradu Nacionalne lutrije sa kovertom punom gotovine i bankovnim računom sa sumom novca koju verovatno nikada ne bi mogao da zaradi u svom životu.

- Bili su to trenuci puni adrenalina i uzbuđenja, ali ubrzo sam odjednom osetio strahovit umor. Ipak, mozak mi je radio sto na sat i nisam mogao da prestanem da razmišljam šta ću sa svim tim novcem – rekao je za Metro. Ali iako je osvojio nekoliko miliona funti, njegov život nije bio ništa bolji. Prvo je, nažalost, uradio ono što bi mnogi drugi na njegovom mestu; otišao je na odmor i počeo da troši. Kupovao je automobile, lepu odeću i skupe sprave, išao na putovanja, upisivao decu u privatne škole i napustio posao.

Ali idila nije dugo trajala... - Problem je što nisam bio zadovoljan životom pre pobede, a novac je umesto da popravi stvari samo povećao probleme koje sam već imao - priznaje on i kaže da kada ne ne radiš i nemaš obaveze, lako je gubiti dane, a ostati priseban je teže nego kada si bez novca.

„Sedeo sam ceo dan čitajući novine i gledajući TV“, priseća se on. - Imao sam sve vreme na svetu i nisam ga koristio. Bio sam potpuno zanemaren - rekao je, a iako je planirao da svoj novac umnoži ulaganjem u akcije, izgubio je motivaciju. „Mislio sam da ne treba da zaradim više novca jer sam već imao mnogo u banci, ali odjednom je bilo prekasno i novac je nestao“, rekao je on.


 

 

Komentari (2)
Loading
matsah
04.06.2022 21:29

e ljudi dajte meni pa da vodite kako umem sa novcem.Ko moze od milijardera da napravi milionera??Pa zena!!

glup tekst sendvičara
10.06.2022 14:36

sigurno su svi prsli od velikog novca tešite se ja nisam