ŽENSKI GLAS JE BITAN Želela je da bude mlada, ali nije htela da se UDA, onda se dosetila ovoga i organizovala ČUDNU SVADBU!

K.Ć. Vesti 06.06.2022 11:35 0

Ne planirate da se venčate, ali vizija vašeg venčanja vam zvuči fantastično?

ŽENSKI GLAS JE BITAN Želela je da bude mlada, ali nije htela da se UDA, onda se dosetila ovoga i organizovala ČUDNU SVADBU!

Shutterstock

Ova žena je oduvek želela da stane na ludi kamen, ali nije htela da kaže „da“ drugoj osobi. Zato je odlučila da se uda. ama Bindu će uskoro postati žena. 11. juna održaće se posebna ceremonija venčanja. 24-godišnjakinja će se udati za sebe.

Indijka je odlučila da se uda

Ova mlada Indijka nikada nije želela muža. Međutim, sanjala je da bude mlada. U jednom trenutku je počela da traži informacije o samom braku.

Ispostavilo se da je moguća samoposvećenost da se bezuslovno volite tokom života. Ceremonija venčanja Kšame Bindua iz Indije imaće sve elemente venčanja - osim muža. Buduća mlada je uzbuđena što je „možda prva osoba koja će dati primer samoljublja“ u zemlji.

Prema ženi, ceremonija će biti završni proces samoljublja i samoprihvatanja .

- Ljudi se venčavaju za svoje ljubavi. Ja volim sebe, otuda ovo venčanje - rekla je ona.

- U jednom trenutku svog života shvatila sam da mi ne treba šarmantni princ jer sam sama svoja kraljica - rekla je novinskoj agenciji Press Trust of India.

Nakon blagoslova porodice, studentkinja sa Univerziteta Maharaja Saiajirao zakazala je venčanje 11. juna. Čak će i hinduistički sveštenik osvetiti ceremoniju.

- Primetila sam da za razliku od Zapada, u Indiji brak nije popularan. Zato sam odlučila da pokrenem ovaj trend i inspirišem druge. Ljudima se možda neće dopasti moja ideja. Uverena sam da radim pravu stvar - dodala je ona-

Kšama veruje da je udaja za sebe znak borbe za nezavisnost.

- Samo želim da pokažem da je ženski glas bitan - prokomentarisala je Kšama.

- Obući ću venčanicu, učestvovaću u ritualima, prijatelji će mi doći na venčanje, a onda ću se vratiti kući, bez mladoženje - rekla je devojka-

Neki veruju da je odluka žene da se uda za sebe bila veoma sebična.

- Ako je neko ovako samodovoljan i želi da razbije stereotipe... koja je poenta da se oženiš samim sobom? - pišu.

Samostalno venčanje će sadržati sve karakteristike tradicionalne hinduističke ceremonije venčanja, pa čak i medenog meseca. Žena planira da provede medeni mesec na ostrvu Goa.

Da li će venčanje biti važno?

Prema The Independentu, neki su se pitali da li je brak sa samim sobom legalan. Prema rečima advokata vrhovnog suda u Indiji, to nije legalno jer u braku moraju biti najmanje dve osobe. Sologamija zvanično nije moguća, ali simbolično obećanje ljubavi za život, definitivno. To može biti oblik humanističkog venčanja.

Portal navodi da je trend sklapanja braka sa samim sobom već prisutan u mnogim drugim zemljama - u Japanu, SAD i Kanadi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading