Tate i MAME, ovo je JEDINI ISPRAVAN način da vaše dete bude disciplinovano! Saveti ove DOKTORKE su sve ono o čemu nismo razmišljali do sad!

Najžena Vesti 24.09.2021 10:59 0

Dr. Kristi Somer, koja je doktorirala razvoj deteta, nedavno je uzburkala društvene mreže kada je na svom TikToku profilu objavila video u kome je priznala da nikada svojoj ćerki nije rekla da je nevaljala i da umesto toga ima drugačiji pristup disciplinovanju dece

Tate i MAME, ovo je JEDINI ISPRAVAN način da vaše dete bude disciplinovano! Saveti ove DOKTORKE su sve ono o čemu nismo razmišljali do sad!

Printscreen/TikTok

Kristi ima preko 200 hiljada pratilaca, a svoj kanal koristi da sa drugima podeli svoja iskustva i savete o tome kako je najbolje rešiti probleme ponašanja u detinjstvu. Ona svoje preporuke zasniva na svom profesionalnom znanju, ali i na sopstvenom primeru pokazuje mamama i tatama kako mogu na pozitivniji i prihvatljiviji način da disciplinuju decu.

Nedavno je u viralnom videu objasnila zašto ne treba koristiti reči kao što su "nevaljao" ili "bezobrazan" kako bi se ispravio pogrešan obrazac u ponašanju deteta.

- Ne govorim joj da je nevaljala, ne govorim joj da je loša, ne govorim joj da je bilo šta što radi čini lošom osobom. Veoma retko joj kažem da prestane - to radim samo kada je nešto što radi opasno, a ono što radim umesto toga je zaista važno", otpočela je ona, pa nastavila sa pojašnjavanjem."Ono što radim jeste da koristim terminologiju dobre i loše odluke ili dobri i loši izbori. Kada prvi put uradi nešto pogrešno, pitam je da li misli da je to dobra ili loša odluka, čak i ako se odnosi na taj trenutak. Ako izgleda zbunjeno, ja ću joj reći da li je to bila dobra ili loša odluka, i daću joj neke predloge kako da donese bolju odluku. Tako, na primer, ako se popne na sto, pitaću je - kada bude bezbedna - da li je to bila dobra odluka. Reći će loša. Onda će ona sići, a kada siđe, kazaću joj da je to bila sjajna odluka i čestitaću joj. Tako ću koristiti pozitivno potkrepljivanje za disciplinovanje - objasnila je Kristi.

Komentari (0)
Loading