Manekenka otvorila dušu i progovorila o ZLOSTAVLJANJU i porocima: Sa 18 godina se nije TREZNILA, a danas sa 30 ima preko PET ozbiljnih DIJAGNOZA

K.Ć. Vesti 12.06.2022 14:30 0

Modna industrija uništila je živote mnogih žena koje su pod pritiskom idealizovane figure uronile u poremećaj u ishrani

Manekenka otvorila dušu i progovorila o ZLOSTAVLJANJU i porocima: Sa 18 godina se nije TREZNILA, a danas sa 30 ima preko PET ozbiljnih DIJAGNOZA

Printscreen/Instagram

Ispostavilo se da je i jedna od vrhunskih Victoria's Secret modela platila svojim zdravljem.

Otkrila je lošu stranu manekenstva

Niko više nije šokiran priznanjem novih modela koje otkrivaju mračne strane njihove industrije. Godinama se vodi debata o toksičnoj strani manekenstva, koja je decenijama podsticala žene da žive u skladu sa nezamislivim standardima figure. Često se završavalo anoreksijom, bulimijom, depresijom, PTSP-om i zavisnostima. To je bio slučaj i sa Bridžit Malkolm.

Ova 30-godišnja manekenka prošetala je, između ostalih, modnim pistama Victoria's Secreta i dugi niz godina razvijala je karijeru u svetu mode. Danas otkriva detalje zlostavljanja koja su je psihički i fizički uništila.

- Pritisak industrije i moje agencije bio je toliko jak da sam tada pomislila da ću učiniti sve da smršam. Gladovala sam 3 dana, onda sam jela 500 kalorija dnevno i trčala preko 6 km dnevno i pila proteinske napitke umesto povrća i sada mi je probavni sistem u haosu. Kaže Bridžit. Svoju priču podelila je na društvenim mrežama, gde već nekoliko nedelja iskreno govori o itraumama.

- Mnogo puta sam bila seksualno uznemiravana - otkriva manekenka. Rekla je da je bila seksualno zlostavljana kada je bila maloletna. Agencije su prvo želele da ona smrša - rečeno mi je da koristim kokain i da imam mnogo seksa da bih smršala.

Bridžit je takođe progovorila o svom problemu sa alkoholom i drogom.

- Nisam mogla da upoznajem ljude bez pića. Uzimala sam Ksanak da preživim noć. I to je bilo sve pre moje 18. godine - rekla je manekenka

Ona je priznala da su godine traumatskih iskustava završile posttraumatskim stresnim poremećajem, anksioznošću i depresijom, uz poremećaje u ishrani, anoreksiju i ortoreksiju. U 26. godini imala je nervni slom. Kaže da je čak morala da se bavi „suicidnim mislima, što je bilo zastrašujuće“.

Borite se za sebe

Danas ona deli svoju priču kako bi drugi saznali više o toj industriji. Uspela je da dobije pomoć i oporavi se nakon godina života u toksičnom okruženju.

- Dan kada sam odlučila da bez obzira šta mi se dešavalo u glavi, neću gladovati, bio je jedan od najboljih dana u mom životu - objašnjava ona.

- Pazim da svom telu dam ono što mu je potrebno. Trezana sam više od dve godine. Oporavljam se od poremećaja u ishrani četiri godine. Srećna sam. Uravnotežena sam. Jaka sam i osećam se super .

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading