Vapaj očajne majke odjeknuo svetom: Znam da je moj sin još uvek tu, a oni žele da ga "UBIJU"

K.Ć. Vesti 13.06.2022 18:00 0

Sudija je danas presudio da je 12-godišnji Arči Batersbi "mrtvo stablo" i da više ne bi trebalo da bude na aparatima za održavanje života

Vapaj očajne majke odjeknuo svetom: Znam da je moj sin još uvek tu, a oni žele da ga "UBIJU"

Shutterstock

Arči je bio u centru spora na Visokom sudu zbog tretmana za održavanje života nakon što su lekari rekli da on više nije živ i da treba da se skine sa aparata koji ga održavaju u životu.

Arči je pronađen u svom domu, bez svesti, 7. aprila sa ligaturom (konac koji se koristi za podvezivanje krvnih sudova u hirurgiji) oko vrata.

Lekari koji su dali sve od sebe, ali sada su želeli da sudija odluči šta je najbolje za njega nakon što su stručnjaci rekli da misle da se nikada neće oporaviti. Njegova majka i otac Holi Dens (46) i Pol Batersbi (56) želeli su da se lečenje nastavi i verovali su da mu je potrebno više vremena i da će se probuditi.

- Smatram da je Arči umro u podne 31. maja 2022. godine, što je bilo ubrzo nakon MR skeniranja snimljenih tog dana - naveo je sudija u pisanoj presudi.

- Dajem dozvolu medicinskim radnicima u Kraljevskoj londonskoj bolnici da prestanu da mehanički održavaju u životu Arčija - sudija Arbutnot je presudio jutros. 

Sinoć je gospođa Dens uputila poslednju žalbu sudiji Višeg suda da njenom detetu daju još vremena pre nego što donesu presudu.

Ali nakon što je jutros čula vest, borila se sa suzama dok je govorila: "Slomljena sam i krajnje razočarana presudom sudije nakon nekoliko nedelja vođenja pravne bitke, kada sam želela da budem pored kreveta svog malog dečaka.

U bolnici mi je muka, a sudija nije uspeo da uzme u obzir želje porodice.

- Ne verujem da je Arčiju dato dovoljno vremena. Njegovo srce još uvek kuca i moj instinkt kaže da je moj sin još uvek tamo - dodala je nesrećna majka.

- Sve dok ne bude po Božijoj volji, neću prihvatiti da treba da ode. Znam za čuda kada se ljudi vrate nakon što su dugo bili u komi.

Arči nije došao svesti nakon što je 7. aprila pronađen da ne reaguje sa ligaturom oko vrata u njegovoj kući u Sautendu, Eseks.

Alistair Česer, glavni medicinski službenik u Barts Health NHS Trust-u, izjavio je saučešće porodici 12-godišnjeg Arčija nakon što je Visoki sud presudio da njegovo lečenje treba prekinuti, dodajući da će im bolnica dati vremena za žalbu. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading