MISTERIOZNI NAPADI INJEKCIJAMA U EVROPI Hladan znoj, mučnina i gubitak svesti su samo neki od posledica uboda!

K.Ć. Vesti 13.06.2022 22:30 0

Tokom proteklih šest meseci, desetine mladih žena u Francuskoj svedočile su policiji o misterioznim napadima. Počinilac je uhapšen početkom juna

MISTERIOZNI NAPADI INJEKCIJAMA U EVROPI Hladan znoj, mučnina i gubitak svesti su samo neki od posledica uboda!

Shutterstock

Od februara 2022. godine, Francuskinje su prijavljivale da su izbodene špricem, najčešće u diskoteci ili na koncertu ili na plaži. Posle uboda imali su mučninu, vrtoglavicu, hladan znoj, pa čak i delimičan gubitak svesti. Neke od žrtava su tek posle izvesnog vremena primetile da im se na ruci, ramenu ili butini nalazo crveni trag od igle. Neke su odmah osetile oštar bol i fizičku nelagodnost.

Nije poznato koja  je supstanca koju je ubrizgao u njegove žrtve počinilac koji je uhapšen na jugu Francuske nakon što je 20 ljudi prijavilo policiji slučaj.

Dvadesetogodišnji dečko iz Tulona optužen je da je počinio nasilje uz upotrebu oružja (špriceva). Čoveka su identifikovale dve mlade žene koje su uspele da ga spreče da im da injekciju. Već je poznato da osumnjičeni nije delovao sam.

Prvi napadi ove vrste dogodili su se u Francuskoj početkom godine, ali nisu prijavljeni policiji. U aprilu su se pojavila prva svedočenja žrtava.

21-godišnja Eloiz Kornut, koja je uveče izašla sa prijateljima, iznenada je osetila "hladan znoj, mučninu, jezu i vrtoglavicu". Sledećeg dana, jedna od njenih koleginica primetila je ubod na zadnjoj strani njene ruke.

- Prijatelji su mi odmah rekli da idem u bolnicu. Urađena je krvna pretraga i savetovano mi je da prijavim napad policiji - rekla je Eloiz novinarima TV5. Devojka ne pije alkohol i ne drogira se, a retko izlazi iz kuće.

Osamnaestogodišnja devojka iz Roana, koja je 22. aprila u diskoteci slavila rođendan svoje drugarice, vodila je drugaricu do toaleta kada joj je stranac dodirnuo zadnjicu.

- Po povratku kući pogledala sam se u ogledalo i videla veliki hematom sa crvenom tačkom - rekla je ona.

- Prijatelji su mi rekli da su primetili čoveka koji me gleda kao da nešto očekuje od mene.

- Doktori iz bolnice u Roanu dali su mladoj ženi profilaktičke lekove protiv HIV-a i hepatitisa - rekao je tužilac.

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je da je šest sličnih istraga pokrenuto u francuskoj prestonici poslednje nedelje aprila 2022. godine. U Nantu je od sredine februara policiji prijavljeno 45 slučajeva, ali nijedan osumnjičeni nije uhapšen. Kako su injekcije date na mestima sa velikim brojem ljudi, monitoring nije zabeležio napade. A teško je dokazati prisustvo narkotičnih supstanci u krvi žrtava, jer se GHB („tečni ekstazi“) kiselina ne može detektovati u krvi već nekoliko sati nakon unošenja u organizam.

Tema misteriozne injekcije je jedna od najzastupljenijih tema na popularnoj društvenoj mreži TikTok. Veći broj slučajeva napada je prijavljen u najmanje četiri evropske zemlje, uključujući Veliku Britaniju i Holandiju. Motivi počinilaca ostaju nejasni.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading