Nakon NEZAŠTIĆENOG odnosa u KOLIMA dobila je polno prenosivu bolest: Sada će da naplati MILIONSKU odštetu od auto osiguranja!

K.Ć. Vesti 20.06.2022 14:48 0

Amerikanka je dobila 5 miliona dolara od osiguranja

Nakon NEZAŠTIĆENOG odnosa u KOLIMA dobila je polno prenosivu bolest: Sada će da naplati MILIONSKU odštetu od auto osiguranja!

Shutterstock

Uzrok je bila infekcija veneričnom bolešću koju je dobila tokom seksa u autu. Uprkos žalbi, presuda je ostala pravosnažna. Čime je žena potkrepila svoje tvrdnje?

5,2 miliona dolara za HPV

Slučaj je bio naširoko propraćen u stranim medijima. Kada je Amerikanka iz Misurija otkrila da je dobila HPV (humani papiloma virus) dok je imala odnos u automobilu osiguranim od strane Geico (druge po veličini kompanije za osiguranje automobila u SAD), rekla je da bi korporacija trebalo da joj isplati odgovarajuću odštetu. Viši sud je udovoljio njenoj želji.

Apelacioni sud u Misuriju je prošlog utorka potvrdio da će stanovnica okruga Džekson dobiti 5,2 miliona dolara odštete zbog dobijanje HPV-a u autu svog bivšeg partnera 2017.

Sek bez zaštite osiguranje mora da plati

Glavni argument u ovom slučaju bila je činjenica da je muškarac bio svestan svog HPV-a, ali je pokrenuo nezaštićenu vezu, dok je seks u autu osiguranim Geico „direktno izazvao ili doprineo” HPV infekciji podnosioca zahteva. Advokati osiguravajućeg društva pokušali su na sudu da dokažu da su njene tvrdnje neosnovane i da je polisa automobila u kome je virus prenet pokrivala samo povrede nastale neposrednom upotrebom vozila.

Dalje, pokušali su da dokažu da je žrtva pretrpela štetu po zdravlje zbog „spoljnog uzroka”: „neprevencije polno prenosivih bolesti nezaštićenim odnosom”. Njihova priča, međutim, nije ubedila ni sudije ni porotu, a Geikovi argumenti su ocenjeni kao „slabi“.

Koji je rizik od HPV infekcije? Koji su simptomi?

Drugim rečima, HPV je humani papiloma virus, odnosno prekancerozno stanje ili karcinom grlića materice, čija je uloga u procesu razvoja ovih oboljenja nesporna. Virus najčešće dobijamo kao rezultat seksualnog kontakta ili zajedničkog korišćenja stvari namenjenih ličnoj higijeni, na primer peškira, donjeg veša. HPV virus može biti nisko onkogen ili visoko onkogen, a karakteristična karakteristika infekcije papiloma virusom je odsustvo simptoma kako u latentnom tako i u subkliničkom stadijumu infekcije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading