Znate li gde je Srpski Holivud? Evo kako je Ivan od jedne livade napravio NAJPOPULARNIJE mesto za fotografisanje u Srbiji

Kristijana Ćaćić Vesti 20.06.2022 19:30 0

Selo Mutanj je postalo prava mala atrakcija od kako je Ivan Jakovljević izgradio "Srpski Holivud" na brdu Straževica, kod Gornjeg Milanovca

Znate li gde je Srpski Holivud? Evo kako je Ivan od jedne livade napravio NAJPOPULARNIJE mesto za fotografisanje u Srbiji

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

Kada idete kroz predivnu prirodu ka "Srpskom Holivudu", prolazite kroz pravu Zemlju čarobnjaka iz Oza. Duž celog puta su postavljeni likovi iz tog crtaća.

- Pre 15 godina sam postavio slova Srpskog Holivuda. To sam učinio zbog velike ljubavi prema filmskoj umetnosti, zato što sam veliki filmofil, a inače se i sam amaterski bavim filmom - rekao je Ivan u selu poznatiji kao Ivo car.

Od kredita do prave bajke

Ivanu je pomagala cela porodica i podržala njegovu viziju, ali je zbog manjka novca morao čak i kredit da podigne, kako bi ova slova bila tu gde su danas.

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

 

- Tada kada smo gradili natpis, ja sam morao da podignem kredit, nisam imao drugih sredstava da kupim materijal koji je bio potreban. Osim moje porodice, pomagali su mi i moji prijatelji i komšije iz sela i svi su verovali u moju ideju, što mi je tada bilo neverovatno - otkrio je Ivo.

Nije totalni plagijat

Kada je počeo da gradi svoj san, Ivan nije ni slutio da će napraviti veliki bum u Srbiji i da će to mesto toliko da bude posećeno. A kako ne bi bio totalni plagijat, on se dosetio i iz izvornog HOLLYWOOD, kako piše iznad Los Anđelesa, izbacio jedno slovo L.

- Da kasnije ne bih imao problema zbog autorskih prava, ja sam u samom startu izbacio jedno slovo L - dodao je za portal Naj žena.

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

 

Nije se pokajao što je ostao da živi na selu i radi u rudniku na istoimenoj planini. Verovao je u svoj san i želeo da sa drugima podeli lepote rodnog Mutnja. Sada uz njegovu decu priliku da uživaju u bajci i u prirodi imaju mnogi posetioci.

Na brdu Straževica svake godine se održava i međunarodni fimski festival i susret ljubitelja sedme umetnosti.

Platforma ljubavi za gišnjicu braka

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

 

Ivan je želeo nešto posebno da pokloni supruzi za jubilej braka, te se dosetio da u njenu čast sagradi platformu I LOVE U, koja je postala i najslikanije mesto zaljubljenih parova iz cele Srbije.

- Platformu ljubavi sam sagradio u čast desetogodišnjice braka. Dugo sam razmišljao na koji način bih u tu čast mogao da je iznenadim i tako je došla ta ideja. Međutim, pošto se mesto izgradnje nalazi relativno blizu naše kuće, to nisam mogao da sakrijem i na kraju mi je i supruga pomagala i farbala slova i srce, dok sam ja radio na samoj konstrukciji - otkrio je Ivan Jakovljević.

 

Deca su pokretači svega

Ivan je otkrio da često svoju decu pita za ideje, tako je nastalo i Srce Holivuda, koje je njegova ćerka Kristina nacrtala, a Ivan je pretočio u realnost.

- Kada sam pitao svoju ćerku Kristinu šta misli, šta bi bilo dobro da napravimo, ona je svoju ideju prenela na crtež, a ja u realnost - dodao je.

Srpski Holivud je predivno mesto, puno ljubavi i pažnje, jer je i tako izgrađen. Ako budete u blizini Gornjeg Milanovca, obavezno svratite. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading