Traumatična iskustva na porođaju: Medicinska sestra je NASRNULA na mene, pritisnula neko dugme, a onda sam mislila da ću UMRETI od BOLOVA

K.Ć. Vesti 22.06.2022 19:00 0

Jasmina Svitzer, majka tri ćerke, podelila je tužnu priču na TikToku-u

Traumatična iskustva na porođaju: Medicinska sestra je NASRNULA na mene, pritisnula neko dugme, a onda sam mislila da ću UMRETI od BOLOVA

Shutterstock

Ova 20-godišnjakinja je otkrila da je doktor vikao na nju kada je rađala svoju najmlađu ćerku jer nije ćutala tokom porođaja. Mnoge trudnice, nažalost, imaju slične priče.

"Budite tihi"

Dvadesetogodišnja Jasmina je na društvenim mrežama objavila video u kojem opisuje svoj porođaj i ponašanje lekara koji je porađao. Žena je objasnila da je bila kod kuće i da je hospitalizovana samo sat vremena pre rođenja ćerke. Tada su počele nevolje.

Mlada majka je prvo tražila čašu vode jer je znala koliko je važno da ostane hidrirana tokom porođaja. Međutim, pola sata nije dobila vodu i još uvek nije bila priključena na infuziju.

Dve medicinske sestre su tada došle kod Jasmine da provere njeno stanje. Žena je verovala da jedna od njih nema iskustva jer nije znala da proveri koliko je ona otvorena.

Kada je doktor došao da je porodi, mlada majka je počela da gura i, kao i svaka porodilja, ispuštala je glasne zvukove.

„Na pola kontrakcije, doktor mi je rekao da ćutim“, rekla je Jasmina. „Išla sam kod njega ranije i nikad nije imao lepe manire, ali to je bilo nepristojno.

Iako 22-godišnjakinja priznaje da ne planira više dece, ne bi volela isti doktor da je porodi.

"Osećala sam da umirem"

Nažalost, neadekvatno ponašanje lekara, babica ili medicinskog osoblja je učestalan. Na jednom od stranih sajtova mlade majke dele lične priče koje pokazuju nedostatak poštovanja, pa čak i upotrebu nasilja (bilo psihičkog ili fizičkog) prema trudnicama.

„Dobila sam devojčicu kada sam imala 16 godina. Bila sam u opasnosti od preeklampsije, koja izaziva veoma visok krvni pritisak, pa je odlučeno da bi epiduralna anestezija bila dobra ideja . Doktor je tiho prošaputao da ja preterano se***. Bilo mi je veoma teško da se setim tehnike disanja. Sestra u mojoj sobi mi je rekla da prestanem da psujem. Nisam mogla da prestanem, jer je to bilo jedina stvar koja mi je pomogla. Na kraju je babica jako ljuto rekla "Sama sebi si ovo uradila, ćuti", počni da se ponašaš kao majka i samo pređi preko toga."

Kako je počela sledeća kontrakcija, ponovo sam opsovala. U ovom trenutku medicinska sestra je viknula: „Još jednom i isključiću epiduralnu“. Ali nisam mogla da prestanem da psujem.  Onda je ona nasrnula na mene i pritisnula neki prekidač na mašini i ako sam ranije mislila da je bol jak, pogrešila sam. U roku od nekoliko minuta, osećala sam se kao da ću umreti. Bol mi je razarao kukove i leđa. Bio je toliko jak da nisam mogla da psujem iako sam htela. Nastavila je ovo mučenje sve dok je druga medicinska sestra nije zamenila. Bila sam mlada i nisam znala šta mi je uradila. Zato nisam ništa rekla."

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading