Nerešiva misterija NAJOZLOGLAŠENIJEG serijskog UBICE u istoriji: Prva žrtva mu je bila PROSTITUTKA, a način na koji je ubijena bio je ŠOKANTAN

Vesti 27.09.2021 17:43 0

Viktorijanska Engleska 1888. godine. Londonski Ist End, bila je sirotinjska četvrt koju je okupiralo gotovo milion najsiromašnijih građana grada. Ulice su zaudarale na prljavštinu, a životni uslovi su bili teški. Ovisnost je bila uobičajena, uteha je često dolazila samo iz dna boce džina. Zbog toga su mnoge žene pribegle u prostituciju kao sredstvu za preživljavanje od svog krajnjeg siromaštva

Nerešiva misterija NAJOZLOGLAŠENIJEG serijskog UBICE u istoriji: Prva žrtva mu je bila PROSTITUTKA, a način na koji je ubijena bio je ŠOKANTAN

unsplash.com

Jedna od takvih žena koja se prepustila prostituciji bila je 44-godišnja Meri En Nikols. Meri En je bila prva poznata žrtva zloglasnog serijskog ubice poznatog kao Džek Trbosek. Najmanje četiri žene postale bi kasnije žrtve ovog nasilnog psihopate. Ipak, uprkos nebrojenim istragama, identitet ubice još uvek je nepoznat.

Prva žrtva

Meri En bila je kućna pomoćnica koja se borila da zadrži posao jer je bila alkoholičarka. Nakon što je ostala bez posla, preselila se u sobu sa više kreveta. U noći 30. avgusta Meri En nije imala ni sredstava da pokrije troškove kreveta na kojem je spavala.

Napustila je kuću oko 23:00 sata nameravajući da prikupiti sredstva tako što se počela baviti prostitucijom. Meri En je poslednji put živu videla Emili Holand, koja je s njom delila sobu oko 2:30 ujutro kada joj se Meri En požalila da je već tri puta podigla novac za smeštaj, ali ga je i potrošila na alkohol. Poslednji put Meri je viđena kako hoda ulicama Londona. Njeno telo otkriveno je otprilike sat vremena kasnije. Smrt prostitutke nije bila ništa novo u Londonu jer je to bio opasan posao, ali način na koji je Meri En ubijena, bio je šokantan. Prerezana grla i sva osakaćena.

Krvavi dvostruki događaj

U ranim jutarnjim satima u nedelju, 30. juna, ubica je ponovno udario. Ovoga puta dve žrtve u razmacima od nekoliko sati. Telo Elizabet Strejd, stare 44 godine, pronašao je Luis Dejmeč dok je vozio kočiju.
Dejmeč je bio upravnik Međunarodnog obrazovnog kluba za radnike. Elizabethino telo nalazilo se u slabo osvetljenom komšijinom dvorištu.

Za razliku od ostalih žrtava, njeno telo nije bilo unakaženo, ali je krv i dalje slobodno tekla iz jedne rane nožem nanesene na grlu, a telo joj je još bilo toplo.

To sugeriše da je Elizabet ubijena tek neposredno pre Dejmečevog dolaska. Možda je zvuk približavanja kola prekinuo ubicu. Nekoliko posetitelja obližnjeg kluba obavestilo je da su napustili prostor između 12:30 i 12:50 sati, a kasnije su prijavili policiji da nisu primetili ništa neobično. Čini se da ubica nije bio zadovoljan smrću Elizabet, jer je samo 20 minuta nakon otkrića njenog tela ponovno napao.

Ketrin Edovs imala je 46 godina i pila je u noći svog ubistva. Bila je toliko pijana do 20.30 da je privedena radi otrežnjenja. Puštena je u 13:00 časova. Njeno telo pronađeno je na Trgu Mitre, oko kilometar udaljenom od mesta gdje je Elizabet Strejd ubijena. Kao i ostale žrtve, Ketrin je takođe imala prerezano grlo. I njoj su izvađena creva i stavljena joj preko desnog ramena. Levi bubreg i većina materice su joj takođe izvađeni iz utrobe.

Ovaj put je ubica otišao korak dalje sa svojim sakaćenjem, unakazivši joj lice. Nos joj je odsečen, obrazi su joj zarezani i okomito urezani kroz svaki kapak. Policijski kirurg koji je obavio obdukciju na njenom telu izjavio je kako veruje da bi za sakaćenje bilo potrebno najmanje pet minuta.

Ubistva Elizabet i Ketrin na kraju su postala poznata kao krvavi dvostruki događaj.

Komentari (0)
Loading