Ona je NAJSTARIJA stjuardesa na svetu: Ima 86 godina i ne planira skoro u PENZIJU

K.Ć. Vesti 07.07.2022 13:50 2

Bet Neš je stjuardesa već 65 godina. Kao mlada, pridružila se American Eastern Airlinesu i od 1957. godine radi ovaj posao

Ona je NAJSTARIJA stjuardesa na svetu: Ima 86 godina i ne planira skoro u PENZIJU

Printscreen/Youtube

Iako se od tada mnogo toga promenilo, 86-godišnjakinja objašnjava da putnici i dalje imaju iste potrebe koje ona pokušava da ih ispuni sa osmehom. Najstarija stjuardesa na svetu ne namerava da ode u penziju.

„Sve dok mi to zdravlje dozvoljava, nastaviću da radim. I dalje uživam u tome.“

„Želela sam da budem stjuardesa od trenutka kada sam ušla u avion“, rekla je Bet za CNN. Najstarija stjuardesa na svetu priznala je da se „zaljubila u elegantne manire posade”. Stjuardesu je prvi put videla kada je imala 16 godina. Odmah je pomislila: "Ovo je za mene."

65 godina u avionu

Karijeru je započela 1957. Imala je 21 godinu, a posao stjuardese tada je bio drugačiji. Karte su koštale samo 12 dolara i niste morali da rezervišete unapred. Pušenje je bilo dozvoljeno u avionu, tako da je Bet delila cigarete. Jelovnik na avionu uključivao je jastoge i izvrsno meso.

Karte su pisane rukom, deljene su nalepnice za raspodelu mesta, a red letenja ispisivao se kredom na tabli.

Tokom 65 godina rada promenio se i izgled stjuardesa. „Kada sam počela, odeća koju sam nosila bila je veoma konzervativna".

Mnogo toga se promenilo tokom godina, ali jedno je ostalo isto – ljudi.

Ova 86-godišnjakinja je najviše cenjena zbog svog "toplog gostoprimstva". "Uđeš u avion, upoznaš je, ona zapamti kako se zoveš, seća se razgovora koji je vodila sa tobom pre mesec dana“, rekao je jedan od putnika.

U ovom trenutku Bet može da izabere bilo koju rutu, najčešće bira let Njujork-Boston-Vašington, jer zahvaljujući tome može da stigne kući na vreme i poželi laku noć svom sinu sa invaliditetom. Voli da ide istom rutom jer počinje da prepoznaje lica putnika.

Prema Beti, jedan od najvažnijih događaja u njenoj karijeri bilo je druženje sa bivšom prvom damom Džeki Kenedi, suprugom predsednika Džona F. Kenedija.

"Još ne planiram penziju"

Ova 86-godišnja stjuardesa ne planira skori odlazak u penziju, dodajući: "Sve dok sam zdrava i sposobna, zašto ne bih radila. Odlična je zabava."

Ova bakica je i dalje dovoljno jaka da odvuče bolesnog putnika do prolaza i započne CPR - to mora da radi svake godine da bi prošla godišnji FAA (federalni) test, koji joj omogućava da nastavi svoj posao.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Van Halen
07.07.2022 15:36

Znam da velike svetske kompanije uzimaju stuardese i stjuarte u godinama, zbog toga sto oni deluju smirujuce na putnike koji se plase dugih letova. Ima rezona. Svaka cast ovoj gospodji, lepa je i sa iskustvom.

Talicni Tom
08.07.2022 00:27

Koja legenda od stjuardese!