Nismo znale kako je u SRBIJI danas: Devojke iz Kanade posle samo mesec dana u BEOGRADU potpuno ODLEPILE

Vesti 29.09.2021 16:05 1

Stefani i Džejn koje su iz Kanade došle u posetu Srbiji, žele da vide šta to sve naša zemlja nudi

Nismo znale kako je u SRBIJI danas: Devojke iz Kanade posle samo mesec dana u BEOGRADU potpuno ODLEPILE

Printscreen/Youtube

Njih dve ni pandemija nije sprečila da putuju, one ne staju. Do sada su obišle Maltu, Hrvatsku, Grčku, Italiju, Tursku, Ukrajnu, Poljsku. Kako kažu, najkraće su se zadržale u Ukrajniji, dok su u Turskoj bile četiri meseca.

U Beogradu su se ove dve mlade dame zadržale mesec dana i veoma prijatno su iznenađene kako se ovde živi opušteno, kao i da za njihove standarde, ovde nije uopšte skup život.

Ističu da ovo u Evropi nije baš lako postići, jer su brojne destinacije omiljene među turistima, što svi koriste da "dignu cene".

- Bar je takva situacija tokom letnje sezone. Zato smo se zapitale da li je možda istočna Evropa mesto gde možemo da ostvarimo naš cilj. Došle smo u Beograd na mesec dana, boravile smo u super sređenom stanu u samom centru grada, skoro svakog dana smo uživale u restoranima i jele neverovatno ukusnu hranu i sada je vreme da podvučemo crtu i preračunamo koliko nas je ovo sve koštalo - pričaju Kanađanke.

Kažu da su, kada su istraživale Beograd kao destinaciju, imale utisak da će budžet koji su namenile dosta da im potraje, ali su se pitale da li će investicija zaista da se isplati.

- Nismo bile sigurne šta prestonica Srbije može da nam ponudi. Nismo znale kako je u Beogradu danas. Nismo očekivale da ćemo zateći tako sofisticiran i kosmpolitski grad - iskrene su Kanađanke.

Našle su stan nedaleko od Studenskog trga.

Kako one navode, u Beogradu možes super da se provedeš, a da ne potrošiš ni dinara. Uživale su u dugim šetnjama gradom i svašta su naučile i doživele.

- Tu je Trg republike, Skadarlija, Kalemegdan... Stara tvrđava nam je svakako omiljena. Ujutru je predivno šetati i gledati u Savu, ista je priča i kad zalazi Sunce - priča Stefani.

Džilijan kaže da je na nju neverovatan utisak ostavio Hram Svetog Save.

- Bila sam u nekim zaista predivnim crkvama, ali ovaj hram je spektakularan - ne krije oduševljenje.

Dodaju da su neke stvari morale i da plate, poput posete muzejima, ali po načinu na koji pričaju o obilascima deluje da ne žale ni za jednim uloženim dinarom, odnosno dolarom.

Nismo znale kako je u SRBIJI danas: Devojke iz Kanade posle samo mesec dana u BEOGRADU potpuno ODLEPILE

Printscreen/Youtube

 

 

- Bile smo u Etnografskom muzeju, koji je zaista zanimljiv. Obišle smo i konak knjeginje Ljubice. Jedno popodne smo izdvojile da probamo pet različitih vrsta rakije - dodaju sa oduševljenjem.

Najviše su uživale u obilasku restorana, a savete o dobroj klopi, tražile su od vlogega, blogera i influensera.

- Ono što možemo da kažemo jeste da smo uživale, a najvažnije je to da su ovde cene toliko niske da smo bukvalno svaki dan jele napolju, barem jednom - priča Stefani.

Navodi da su obišle restorane u kraju gde su uživale u srpskim specijalitetima. U restoranima su posebnu pažnu posvetile predjelima, pa su tako prijatno iznenađene što su vruće lepinje i ajvar mogle da pojedu za svega 3,5 dolara, odnosno 350 dinara.

- Pijaca je zaista jeftina, ali glavna barijera na tezgama bilo je to što prodavci ne govore dobro engleski. Istina, na taj problem nismo često nailazile u restoranima i u prodavnicama - kaže Džilijan.

Na kraju su shvatile da im je računica dobra na kraju.

- Ovaj deo Evrope je tako sofisticiran, a opet ima pristupačne cene. Očekivale smo svašta a zatekle smo grad sa zaista dobro očuvanim starim jezgrom, divnim ulicama i restoranima i mnogo zelenila - kaže Džilijan.

- Ukupno samo potrošile 1.858 dolara za mesec dana - zaključuje ona.

Nakon boravka u Beogradu odlučile su se da dalje obilaze Srbiju i uputile se za Novi Sad.

 

Komentari (1)
Loading
laki
30.09.2021 16:08

Pa bas su se istrosile.Platile stan i sa prosecnom srpskom platm se provele samo tako.Sa toliko para ne smem ni da prodjem pored restorana.