Kao mlada dala je BEBU na usvajanje: Nakon 18 godina majka se UJEDINILA sa svojom ćerkom, a njeni STARATELJI su je se ODREKLI

Vesti 09.07.2022 22:30 0

Majka Edrijen Kolins nedavno je objavila svoju životnu priču te je objasnila kako dala bebu na usvajanje. Nakon 18 godina ju je vratila.

Kao mlada dala je BEBU na usvajanje: Nakon 18 godina majka se UJEDINILA sa svojom ćerkom, a njeni STARATELJI su je se ODREKLI

Printscreen/ Instagram

Započela objavu oproštajem od svoje novorođene ćerke. 

- Zbogom, moja devojčice - majka je govorila dok je u rukama držala svoju novorođenu ćerku pokušavajući da zapamti sve u vezano za nju, njene prstiće, njen stomak, nosić i crnu kosicu. 

- Sećanja na moju djevojčicu biće sve što ću imati nakon što odem iz bolnice bez nje - napisala je. 

- Mesecima ranije sam gledala dve roze crte na testu za trudnoću te sam klonula na pod kupatila - prisetila se majka. 

Nije imala primanja niti načina da se brine za dete

Uvek je sanjala da će biti majka, ali to nije bilo vreme kada je to očekivala jer je bila prva godina fakulteta. Bila je u dugoj vezi, ali nisu planirali brak. Nije imala primanja niti način da se brine za dete. 

Nakon što je mesecima razmišljala o svojim opcijama odlučila je da bebu da na usvajanje. Proces je bio vrlo naporan i težak. Nije znala kako da odluči kome da da bebu jer je želela da je usvoji dobra porodica. Na kraju se odlučila za porodicu koje je živela dosta daleko od nje.

- Na kraju sam odlučila da žrtvujem svoj san o majčinstvu da bi moja ćerka mogla da ostvari svoje snove - rekla je ona.  

Na rastanku je svojoj ćerki rekla da će je uvek voleti. Njen dečko je stajao u uglu sobe brišući suze. Tada su stigli bebini novi roditelji. Majka je pogledala svoju ćerku i rekla joj je: "Nadam se da ćemo se jednom ponovno sresti." 

Majka se pitala da li čini veliku grešku dok je davala svoje dete drugoj porodici, a dečko joj je govorio da čine ono što je najbolje za njihovu ćerku. 

Kao mlada dala je BEBU na usvajanje: Nakon 18 godina majka se UJEDINILA sa svojom ćerkom, a njeni STARATELJI su je se ODREKLI

Printscreen/ Instagram

 

- Znala sam da su moji snovi o majčinstvu slomljeni. Samo što nisam shvatila da se snovi mogu obnoviti i postati nešto novo i predivno.

Gorko je plakala pitajući se hoće li ikada videti svoju ćerku

Pri odlasku iz bolnice majka je gorko plakala pitajući se hoće li ikada više videti svoju ćerku. Iako je bilo teško, život se nastavio. Njen se dom s godinama ispunio decom. Udala se za dečka s kojim je imala i prvu devojčicu, a kasnije je rodila tri sina. Postala je volonter za pomoć pri porođaju. Želela je da bude podrška drugima i pomoći pri procesu usvajanja. 

Jedna od majki kojoj je pomagala bila je porodična prijateljica koja se našla u nenadanoj trudnoći s čime se Edrijen odmah poistovetila. Dok su se dogovarale oko usvajanja njenog sina i odabira prave porodice, ta majka ju je pitala: "Hoćeš li ti usvojiti mog sina?"

Majka je u trenu pristala jer su ona i njen suprug jako želeli još da prošire svoju porodicu. 

„Najpre sam se osećala jako samouvereno da se mogu nositi sa svime u vezi usvajanja deteta budući da sam radila plan usvajanja svoje ćerke pre nekoliko godina. Razumela sam nade i snove biološke majke za njeno dete. Razumela sam bol u srcu i proces oporavka. Ipak, kako se termin približavao, u umu su mi se počeli javljati strahovi. "Šta ako budem loša majka tom detetu? Hoću li ga voleti jednako kao i svoju drugu decu?" - napisala je Edrijen koja je bila puna sumnji u sebe. 

Došlo je vreme porođaja. Edrijen je ubrzo imala svog novog sina u rukama te je osetila snažnu ljubav prema njemu. Obećala je njegovoj biološkoj majki da će on znati koliko ga ona voli te on i dan danas uz sebe ima plišanog majmuna kojeg mu je njegova biološka majka kupila. 

Uz svu radost novog deteta, Edrijen je jako dobro znala bol i muku kroz koju je prolazila biološka majka te je nastojala da je uteši. Ujedno se prisetila svog putovanja i svoje ćerke koju je dala na usvajanje. 

Kod kuće su njeni sinovi odlično prihvatili svog brata. Obasipali su ga ljubavlju te su se svi hteli da se brnu o njemu. Ipak, njene su misli često odlazile ka ćerki koju je dala na usvajanje. Nije znala da će je uskoro ponovno videti. 

Kao mlada dala je BEBU na usvajanje: Nakon 18 godina majka se UJEDINILA sa svojom ćerkom, a njeni STARATELJI su je se ODREKLI

Printscreen/ Instagram

 

- Nekoliko nedelja nakon usvajanja sina, zazvonio je telefon. Bila je to moja 12-godišnja ćerka. Nakon svih tih godina ona nije zaboravila za mene - napisala je majka koja je bila presrećna, a srce joj je poskakivalo od sreće. 

Ćerka je želela da je poseti

Njena ćerka je želela da je poseti i da upozna svoju braću. Došao je i dan ponovnog sastanka. Kada je pred njihovu kuću stigao automobil, a iz njega je izašla devojčica s dugom plavom kosom i plavim očima, Edrijen i njen suprug su potrčali, zagrlili je i rekli joj da je vole. 

Proveli su divan vikend zajedno te su se zbližavali kao porodica. Išli su na čaj, igrali su se, kupovali haljine i uživali u svakom trenutku. Pri rastanku su obećale da će ostati u kontaktu, a tada se njena ćerka vratila kući u dom u koji je usvojena. 

- Sledećih nekoliko godina smo razmenjivali pisma. Razgovarale smo. Posetili smo je u njenom gradu. Ona je dolazila do naše porodice. Kada je napunila 18 godina, sve se promenilo - napisala je. 

Tada su saznali da usvojitelji njene ćerke nisu odobravali njenu vezu sa svojom biološkom porodicom. Nisu želeli da pregovaraju, ona je morala odabrati njih ili svoju biološku porodicu. Edrijen se jako iznenadila njihovom iznenadnom promenom stava te ih je molila da razmisle o tome da budu deo života te devojke koju su odnegovali. 

Ipak, oni su se potpuno promenili, prekinuli su finansijski podupirati svoju usvojenu ćerku te su rekli da žale što su ju uopše i usvojili. 

- Okrnuli su leđa mojoj ćerki i odbacili je. Osećala sam se izdano. Poverila sam im svoju ćerku i sada su je napustili. Bol koju sam osećala dok sam gledala kroz što moja ćerka prolazi bila je gotovo jednaka boli kada sam gledala kako ju uzimaju kao bebu. 

Ponovno su je usvojili

Tada je njin suprug predložio da je ponovno usvoje. Budući da je bila punoletna, bio je potreban samo njen pristanak da postanu njeni legalni roditelji. Nakon nekoliko meseci molitve, njihova je ćerka pristala na usvajanje. Svi u bili su presrećni. 

Kao mlada dala je BEBU na usvajanje: Nakon 18 godina majka se UJEDINILA sa svojom ćerkom, a njeni STARATELJI su je se ODREKLI

Printscreen/ Instagram

 

Na dan službenog usvojenja svi su se sredili i otišli u sudnicu. Majka je bila jako nervozna, ali je pri pogledu na svoju predivnu ćerku shvatila da njeno srce nikada nije prestalo biti povezano s njom, od dana kada ju je rodila. 

- Nisam se mogla brinuti za nju kada se rodila, ali ću se brinuti za nju sada kada je odrasla - napisala je majka svoje misli tog dana. 

Usvajanje je prošlo bez ikakvih problema. Majka ni dan danas ne veruje koliko je srećna i kakvo je putovanje prošla da do toga dođe. Njena je porodica sada potpuna. Shvatila je da je usvajanje jedan divan deo njenog života. Majka je odrasle kćeri, tri tinejdžera i jednog usvojenog dečaka. 

Ona i dalje vidi bol na licu svoje ćerke i želi da joj pomogne da zaleči rane zbog višegodišnje odvojenosti. 

- Sada je samo mogu voleti bezuslovno i da joj dam do znanja da sam tu, da sam uz nju tokom sumnje i poteškoća. Ne mogu ponovno proživeti 18 godina njenog života koje sam propustila, ali mogu uživati u novim uspomenama koje stvaramo. 

Takođe, njen usvojeni sin ima divnu vezu sa svojom biološkom mamom te se često viđaju i provode vreme zajedno. Njena tri sina odmah su prihvatila i svog mlađeg brata i svoju stariju sestru te zajedno grade divne uspomene.  Ova je majka na kraju opisala svoje osećaje u vezi cele životne priče.  

- Nije se sve dogodilo kako sam planirala i to je u redu. Mogu samo prigrliti putovanje i otkriti kako me je ono promenilo. Postala sam jača, upornija, smelija i hrabrija zbog čega sam se ponovno ujedinila s mojom ćerkom i imam divnu vezu sa svojim sinom. Dala sam sebi dodatnu dozu milosti kada stvari nisu ispale kako sam mislila da će ispasti. Naučila sam da svaki dan ima svoje milosti. Naučila sam prigrliti i biti zahvalna za sve nove snove - napisala je Edrijen.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading