Devojka iz Kalifornije traži svoje PRETKE na Balkanu: Svi su se dali u potragu za prezimenom Šantić

M. G. Vesti 12.07.2022 10:30 2

Devojka iz Kalifornije se dala u potragu za poreklom i ceo Balkan se trudi da joj pomogne

Devojka iz Kalifornije traži svoje PRETKE na Balkanu: Svi su se dali u potragu za prezimenom Šantić

Printscreen/ Facebook

Mnogi od nas su, naročito kada se pojavio Fejsbuk, pokušao da nađe svoje prijatelje iz detinjstva, rodbinu, simpatije. Neki su i uspeli u svom poduhvatu.

Međutim, sada se jedna devojka dala u potragu da nađe svoje pretke, prateći trag da su joj koreni u Hrvatskoj. 

Na društvenim mrežama se Hrvatskom, ali i celim Balkanom nedavno šerovala objava izvesne Mirte Kišak Koch koja Amerikanki Summer Santich pomaže da pronađe korene koji su sa ovih prostora. Slučajni susret desio se u Barseloni, nakon kog je nastala potraga na Fejsbuku za ljudima koji se prezivaju Šantić.

- Neki dan su mi u shop ušle dvije curke iz Amerike. Zapričale smo se i ja sam rekla da sam iz Hrvatske, a Summer Santich je rekla – OMG, I cannot believe it! Uglavnom, njen djed je iz Hrvatske, ali ne zna točno odakle. Umro je, a njena baka ne voli o njemu pričati jer se uvijek jako rastuži - napisala je Mirta na Fejsbuku.

Printscreen/ Facebook

 

- Zna li netko nekoga tko se preziva Šantić da Summer pokuša naći svoje korijene? To joj je baš velika želja! Please, tagirajte svoje prijatelje Šantiće u komentarima pa će mi se Summer javiti - dodala je napomenuvši da je Summer devojka na fotki desno.

Summer inače živi u Sakramentu u Kaliforniji. Za nepunih 15 sati ovaj post je podigao neviđenu buru na društvenim mrežama. Ljudi se zaista trude da pomognu, a u komentarima se javila njena rođaka koja je napisala da je “djed Santich imao rođake u Splitu i u Rogoznici”, dok je druga devojka napisala da zna “dva Šantića iz Splita”.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)
Loading
Dule
12.07.2022 21:01

OMG.pa šatntića ima u vojvodini kolko oš

Spomenka
17.07.2022 22:02

Santica puna Bosna...