Lekari su im rekli da odustanu od ŽELJE za potomstvom: Uprkos prognozama, oni danas imaju TROJE dece i žive svoj SAN

Vesti 14.07.2022 18:30 0

Želja i ljubav prema deci su bili jači od svega

Lekari su im rekli da odustanu od ŽELJE za potomstvom: Uprkos prognozama, oni danas imaju TROJE dece i žive svoj SAN

Printscreen/Instagram

Zbog patuljastog rasta, lekari su im savetovali da ne budu roditelji. Usprkos svim izgledima, dobili su troje dece!

Čarli Kejt Adams visoka je samo 121 cm. Ima ahondroplaziju, najčešći tip patuljastog rasta. Njen suprug, Kulen, takođe je nizak i ima akromičku displaziju, ređi oblik bolesti koji može izazvati više komplikacija. Zbog zdravstvenih problema koje oboje imaju doktori su ih upozorili da ne smeju imati decu.

Kejt je odlučila otvoriti Instagram profil kako bi dokumentirala porodične avanture svaki dan. Njene objave privukle su mnoge korisnike interneta širom sveta.

-Svi vole videti naše zajedničke fotografije, uvek dobijamo lepe komentare od većine ljudi - kaže ona i priznaje da bude i negativnih komentara, ali naučila se nositi s tim.

Kažu da se ljubav desila odmah čim su se upoznali i da su dobro znali koliko će komplikacija biti ako se odluče za potomstvo.

Pratile su ih, pre svega, sumnje u zdravlje njihove djece. Zanimalo ih je hoće li i mališani biti nositelji nekog od sindroma koje imaju. Međutim, hteli su postati roditelji. Od lekara su saznali da postoji samo 25 odsto šanse da njihova beba neće biti niska. Postojao je i veliki rizik da beba neće preživjeti. Uprkos oklevanju, 2015. Kejt je ostala trudna. Supružnici su nestrpljivo čekali rezultate genetskih testova, a ogromnu zabrinutos su imali i doktori.

Lekari su im rekli da odustanu od ŽELJE za potomstvom: Uprkos prognozama, oni danas imaju TROJE dece i žive svoj SAN

Printscreen/Instagram

 

Postojale su četiri mogućnosti koje su mogle da se dogode:

Beba je mogla biti normalne visine ili rođena sa ahondroplazijom ili akromičkom displazijom. Takođe postojača je mogućnost da beba razvije obe mane, što bi značilo da neće dugo nakon rođenja živeti. Doktori su rekli i da je moguće da ima samo problem sa leđima, ali da sve ostalo bude u redu.

Najstarija ćerka se se zove Tilba i nasledila je genetsku bolest od svoje majke.

Tilba je brzo izrasla u veselu i živahnu devojčicu koja je očarala sve oko sebe. Ipak, nije prošlo bez poteškoća. Problemi su počeli kada je devojčica krenula u školu. Roditelji su se morali nekako nositi sa ćerkinim vršnjacima koji su joj upućivali razne ružne komentare ili čak uvrede.

Par se odlučio i na drugo dete, dobili su ćerku kojoj je isto potvrđen mamin gen, patuljastog rasta. Čarli je 2020. godine ostala trudna treći put, rodila je dečaka koji nije nasledio ništa od roditelja, što znači da će biti "standardne" visine. 

Ova neobična porodica je sada istinski srećna i ispunjena. Kako kažu, deca su njihov najveći uspeh.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading