Proslavili su 79 godina BRAKA: Stogodišnjak otrkio TAJNU njihove SREĆE

Vesti 15.07.2022 09:00 0

Od prijateljstva do prave ljubavi

Proslavili su 79 godina BRAKA: Stogodišnjak otrkio TAJNU njihove SREĆE

Printscreen/Youtube

Danas kada čujemo da je neko dugo godina u braku, kod nas izazlove emociju oduševljenja i brojna pitanja. Današnje vreme nanelo je to da je sve teže ostvariti neki dublji kontakt sa nekim i održati tu zaljubljenost, ljubav i poštovanje.

Ipak, postoje pozitivni primeri koji vraćaju nadu da je ipak mnogo toga i dalje moguće, pa oni zagreju svima srca. 

Takva priča nam dolazi iz Hamiltona u Ohaju. Bračni par, koji je s razlogom zavredio pažnju

Proslavili su 79 godina BRAKA: Stogodišnjak otrkio TAJNU njihove SREĆE

Printscreen/Youtube

 

o medija, i o kom su izvestili američki "Today" i "WLWT", nedavno je proslavio skoro 8 decenija braka, ili tačnije 79 godina zajedničkog života. Pored toga, oni su obeležili zajednički 100. rođendan.

Rođeni u ruralnom delu Kentakija davne 1922. godine, a tražeći posao u Hamiltonu sa svega 19 godina, Hubert i Džun Malikot sreli su se u jednoj lokalnoj crkvi.

- Ušao sam u crkvu i ispred mene je bila klupa puna mladih devojaka. Ona me je pogledala i nasmešila mi se - priseća se on.

Par se venčao davne 1923. nakon čega je Hubert trebalo da se pridruži mornarici u Drugom svetskom ratu na Havajima. Razdvojenost bračnog para nije ugasila emocije jer je uprkos vremenu u kom su živeli Hubert uspeo da svojoj dragoj pošalje travnati kostim po uzoru na tradicionalnu havajsku nošnju za žene. Nju je to potpuno oduševilo i svom izabraniku je poslala poruku da će ga čekati.    

Hubert se sa sjajem u očima priseća perioda kada se vratio iz rata vozom i trenutka kada je ugledao Džun kako ga čeka na železničkoj stanici.

Hubert i Džun se mogu pohvaliti velikom porodicom. Naime, kada se on vratio iz rata, dobili su dvoje dece. Sada imaju 7 unučadi i 11 praunuka. O deci se brinula Džun koja se opredelila da ih podiže, te nije nastavila da radi, dok je Hubert radio 50 godina do svoje penzije u lokalnoj firmi u istom gradu.
 
Stari gospodin govori o svojoj supruzi i o njenoj ulozi kao majci sa divljenjem i poštovanjem i tvrdi da je bila sjajna majka i domaćica.
 
Formula za sreću je u kompromisu
 
Ako postoji neslaganje, možda ćete morati da se povučete izvesno vreme, a onda se vratiite, promenite temu ili rešite to - otkrio je Hubert.
 
 

 

 

 

Komentari (0)
Loading