"Oprostio sam se od ljubavi svog života": Prevario je svoju ženu noć pre venčanja, a onda doneo odluku koja će ga proganjati do kraja života

Vesti 05.10.2021 15:45 0

- Mislio sam u sebi da ću sledećeg dana položiti zakletvu pred Bogom i biti veran muž. Ovo je poslednji put da sam hteo da budem sa ljubavlju svog života - kaže Jarek. I dodaje da se zbog te noći ne kaje. Žali samo što do danas ne zna da li je doneo pravu odluku

"Oprostio sam se od ljubavi svog života": Prevario je svoju ženu noć pre venčanja, a onda doneo odluku koja će ga proganjati do kraja života

Shutterstock

- Ne mogu da se žalim, moja žena je dobra, poštena i vredna žena, ali naš odnos više liči na posao koji dobro funkcioniše u kome partneri veruju jedni drugima i mogu računati jedni na druge. Ali možda je ovo najvažnija stvar u braku? - pita se Jarek, jer još uvek ne zna da bira između uma i srca. Šta slediti u životu?

Njegovo srce je uz Klaudiju. Poznavali su se iz osnovne škole, može se reći da su od tada i zaljubljeni. Jarek je poljoprivrednik i ponosan je na to. Njegovi roditelji su mu ostavili veliku farmu, a takođe su pomogli i njegovoj sestri koja je otišla u grad. Znalo se da će sin naslediti zemlju. Jarek voli zemlju, voli poljoprivredu, iako bi mogao mnogo da kaže o tome kako poljoprivrednici danas žive.

- Od početka sam znao da ću ostati ovde na selu. Klaudija je, međutim, želela da okusi drugačiji svet - kaže on.

Bili su strašno zaljubljeni jedno u drugo i Jarek je mislio da će se devojka s njim skrasiti na farmi, ali Klaudija nije htela, završila je frizersku školu i zaposlila se u obližnjem gradu.

- Sve vreme mi je punila glavu da bi trebali da odemo ​​iz sela, da se ovde gušila. Ubedio sam je da možete imati dobar život i na selu. Međutim, nije htela da radi oko zemlje. Videla je svoje roditelje kako maltretiraju, rekla je da nije želela ovu robiju od jutra do mraka, da ako imate makar jednu kravu, nema načina da spavate ni vikendom - kaže Jarek.

Bilo im je teško da se slažu, ali bili su zajedno. Svaki od njih se nadao da će ubediti drugog da je u pravu. Klaudija se konačno prijavila na kurs engleskog i odlučila da ode u Veliku Britaniju. Prijateljica iz frizerske škole već je bila tamo i pozvala ju je kod nje.

- Bilo je to vreme velikih seoba Poljaka na Britansko ostrvo. Klaudija je donela odluku da ode i vidi kako je u drugom svetu i državi. Nisam krio da se nadam da će tamo zaraditi nešto novca i vratiti se kući - kaže Jarek.

U međuvremenu je proširio kuću nakon šro su mu baka i deka preminuli, nije više želeo da živi sa roditeljima. On zajedno sa ocem vodi ekonomiju, imaju nekoliko ljudi koji im pomažu, ima šta da se radi. Nedostajala je samo supruga, ali Klaudija se nije vraćala.

- Takva veza na daljinu nije veza. Na kraju mi je napisala da je tamo srela nekoga i da se neće vratiti u zemlju. Bilo mi je žao, ali šta da radim. Takođe nisam imao nameru da nasilno tražim devojke, jer je teško naći devojke na selu - kaže Jarek.

Međutim, kada je počeo da odlazi u grad da dogovara razne poslove, sreo je Danku. Ona je bila iz obližnjeg sela, radila je u mesnoj zajednoci kao službenik. Nakon nekog vremena Jarek ju je pozvao na večeru, otišli ​​su u obližnju gostionicu i razgovarali su.

- Takođe vaspitana kao dete radnika, imali smo zajedničke teme. Osim toga, Danka je bila u toku sa svim propisima, umela je da savetuje - kaže Jarek. Zatim ju je pozvao da joj pokaže novu kuću. Posle nekoliko sastanaka završili su u krevetu.

- Rekla je da se štiti, ne moram da brinem. Nakon šest meseci, međutim, ispostavilo se da je trudna. Imamo jednu tradiciju - kada seljak napravi ženi dete, morate stati na svadbenom tepihu. Ne mogu da zamislim da bi moji roditelji pristali na vanbračnog unuka - kaže Jarek.

Roditelji su ionako bili srećni, jer je bilo vreme da se njihov sin oženi. U selu su se pričale da je Danka Jareka "uhvatila" na dete, ali nije ga bilo briga.

- Mislim da nisam mogao da sanjam bolju ženu. Danka kao životni partner je skoro savršena. Samo što ne osećam ništa prema njoj kao prema Klaudiji - kaže Jarek.

Dan pre venčanja, kasno uveče, čuo je kucanje na prozoru. Bio je sam kod kuće, Danka se spremala sa roditeljima, i bilo je nezamislivo da će živeti zajedno pre venčanja, iako je bila trudna. Upravo su takvi lokalni običaji, ponekad pomalo smešni. Jarek je otvorio prozor i ugledao Klaudiju.

- Bio sam potpuno zabezeknut, mogao sam očekivati bilo koga, ali ne nju. Došla je jer je sa Fejsbuka saznala da se spremam za venčanje - kaže Jarek.

Zamolila ga je da razmisli o tome, rekla da ga voli, da razume da je on najvažnija osoba u njenom životu. Da se ​​ipak može predomisliti, mogu otići zajedno i biti zajedno.

- Bilo je čak i trenutka u kojem sam umalo pukao, posebno kada smo išli na spavanje. Se*s sa Klaudijom je drugačije iskustvo nego sa Dankom. Takođe sam shvatio da još uvek volim Klaudiju, ali razmišljao sam o bebi koja će se tek roditi, o roditeljima. A Klaudiji sam rekao da ću se oženiti - priča Jarek.

Rastali su se skoro ujutru, bio je utučen na dan venčanja. Zakleo se drugoj ženi, a drugu viđao u snovima. Sedeo je izgubljeno na venčanju, pitajući se da li je doneo pravu odluku.

- Rekao sam da me boli zub, čak sam izbegao i prvu bračnu noć, iako bi to bila samo formalnost. Pa, nisam mogao odmah u krevet sa Dankom - kaže Jarek.

Klaudija je nestala, život je nekako polako tekao. Jarek je obećao sebi da neće prevariti svoju ženu, jer se na to nije zakleo. Od tada je Klaudiju video samo jednom. Došla je na odmor da pomogne roditeljima. I dalje je voli isto, i dalje je isto tako lepa.

- Tu noć nikada neću zaboraviti, oprostio sam se od ljubavi svog života, ali još uvek ne znam da li sam postupio ispravno, da li da sledim svoj um ili svoje srce? - pita se Jarek. I dodaje da ima dobru ženu i sina, ali da oseća da mu nešto nedostaje u životu.

Komentari (0)
Loading