Svi leti pijemo HLADNU vodu: Zbog NAVIKE koju smatramo bezazlenom, Adam je zamalo PREMINUO

Vesti 16.08.2022 11:42 0

Čovek po imenu Adam Šaub radio je tokom toplotnog talasa, a onda je napraavio pauzu da se okrepi

Svi leti pijemo HLADNU vodu: Zbog NAVIKE koju smatramo bezazlenom, Adam je zamalo PREMINUO

Printscreen/Facebook

Stavio je dve ledeno hladne flaše vode, a zatim seo u klimatizovanu kabinu kamiona. Objavljujući upozorenje na Fejsbuku 2018. godine, Adam je rekao: „Hladna voda je dobra, pa kako bi mogla da bude loša? "Pa, juče sam saznao."

Kada je ušao u taksi, Adam je odjednom počeo da se oseća „čudno“, a zatim su počele da mu se priviđaju mrlje.

Ruke su počele da mu trnu i bilo mu je izuzetno muka.

Probio je vrata, ali pre nego što je to shvatio, pao je licem na zemlju. Adamov prestravljeni tata je jurnuo, prevrnuo ga i obrisao mu lice. Adam nije dolazio sebi nekoliko minuta - pozvana je hitna pomoć.

Hladna voda je dovela do šoka njegovo telo. Dr Sara Džarvis, lekar opšte prakse i klinički direktor Patient.info, rekla je za The Sun da je Adam doživeo ekstremni slučaj „glave sladoleda“. Objasnila je: „Ako popijete nešto veoma hladno, vrlo brzo, hladnoća na ustima stimuliše živce okolo. "To zauzvrat dovodi do brze kontrakcije, a zatim širenja sitnih krvnih sudova u vašim sinusima." Mozak prekida poruke ovih nerava kao da dolaze sa vašeg čela, jer isti nerv snabdeva vaše čelo.

Jednom kada se to dogodi, obično se javi iznenadni bol, ali možete da osećate i vrtoglavicu. „Svi simptomi koje opisuje zvuče kao zalet u epizodu nesvestice, koja je često posledica nedostatka krvi u mozgu“, dodala je dr Džarvis i rekla da nije neuobičajeno da se ljudi osećaju loše zbog prebrzog ispijanja hladnih tečnosti.. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading