Roditelji, verujte svom INSTIKTU: Mislili su da je detetu upao PESAK u oko, ali istina ih je POKOSILA, dečak je ubrzo preminuo

K.Ć. Vesti 23.08.2022 12:40 0

Nakon što je britanski par proveo dan na plaži sa svojim osmomesečnim sinom, bebina majka je bila zabrinuta za njegov izgled

Roditelji, verujte svom INSTIKTU: Mislili su da je detetu upao PESAK u oko, ali istina ih je POKOSILA, dečak je ubrzo preminuo

Printscreen/Facebook

Oko dečakovog oka pojavio se otok. Iako je par u početku sumnjao da je u detetovom oku upao pesak, prava dijagnoza je bila poražavajuća.

Po povratku kući, detetova majka je počela da sumnja da nešto nije u redu. Ona i njen suprug odveli su sina u Hitnu pomoć. Par se nadao da će lekari reći da nije ništa strašno. Za nedelju dana dečakovo lice je počelo da se menja, a pregledi su pokazali da ima kancer u jednom od sinusa koji lekari u početku nisu mogli ni da imenuju. Ispostavilo se da je to mezenhimalni hondrosarkom.

- Za roditelje je ovo nešto najgore što mogu da čuju. Nepoznata vrsta sarkoma , koja je retka, kao i mesto gde se nalazi. Najgora je bila vest da lečenje neće biti lako. (...) Počelo je. Toliko se borio i na kraju krajeva, bio je srećan dečak - rekla je dečakova majka za "The Sun".

Ted je prošao šest rundi hemoterapije koja je smanjila tumor, a u decembru 2021. lekari su takođe izvršili operaciju uklanjanja većine tumora.

- Sekli su koliko su mogli. Činilo se da će sve biti u redu - rekla je detetova majka.

Posle nove godine, Ted je dobio još jednu hemoterapiju, a dečakovi roditelji su otkrili kvržicu na čelu. Ultrazvuk je pokazao da Tedov mozak napreduje zbog preloma lobanje koji je nastao tokom prve operacije. Dečak je prevezen na drugu, hitnu operaciju. Ispostavilo se da se rak proširio na mozak i kičmenu moždinu.

- Bila sam stvarno šokirana. Jednostavno nismo očekivali. Kao da mu je mozak bio prekriven slojem peska. Stavili su mu priključak za hemoterapiju u mozak, ali nam je rečeno da ništa drugo ne može da se uradi. Bilo je poražavajuće - priseća se ona .

Lekari su prekinuli hemoterapiju , a Ted je umro 10 dana kasnije, u dobi od 16 meseci.

- Bilo je tako iznenada i zastrašujuće. Ništa te ne slomi kao gubitak deteta - rekla je ona .

Žena je priznala da ona i njen muž nisu dovoljno brzo reagovali, verovatno bi i ranije ostali bez deteta. Sada ona savetuje roditelje da uvek veruju svojim instinktima i reaguju ako posumnjaju da nešto nije u redu.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading