Ženi (37) je dijagnostikovana DEMENCIJA: Uzrok ove BOLESTI se sve vreme nalazio u njenoj KUĆI!

K.Ć. Vesti 23.08.2022 13:20 0

Dva meseca nakon preseljenja, Ejmi Skilton je počela da se oseća loše

Ženi (37) je dijagnostikovana DEMENCIJA: Uzrok ove BOLESTI se sve vreme nalazio u njenoj KUĆI!

Shutterstock

Imala je alergije, bila je umorna, ugojila se i na kraju imala problema sa pamćenjem. 37-godišnjoj ženi koja je imala normalne rezultate dijagnostikovana je demencija. Sve zbog buđi koja je počela da se pojavljuje u kući.

Ejmi Skilton, stanovnica Sidneja, otkrila je 2017. da pripada 25 odsto. populacija koja je genetski podložna toksinima plesni, što znači da kontakt sa plesni izaziva ogromnu inflamatornu reakciju u njihovom telu i čak može dovesti do oštećenja organa. Tadašnja 37-godišnja žena bila je zdrava, vodila je aktivan način života, ali joj se u jednom trenutku stanje pogoršalo.

- Počela sam da se razbolijevam dva meseca nakon što sam se preselila. Prvi simptom koji sam primetila bila je alergija. Ja sam dijetetičar i imala sam istu težinu ceo život, a odjednom sam u roku od nekoliko meseci dobila 10 kg i bila sam veoma umoran - rekla je ona u intervjuu za nevs.com.au.

Bilo je i problema sa koncentracijom, kao i sa pamćenjem. Trenutak koji je najviše uznemiravao bio je kada nije mogla da se seti svog imena. Dok je bila kod neurologa, čula je da ima Alchajmerovu bolest . Svi ostali rezultati testova kojima je bila podvrgnuta bili su normalni.

Ona je u intervjuu portalu priznala da su se u jednom trenutku dogodile neke neočekivane stvari koje su je navele da shvati šta bi mogao biti uzrok njenih problema. Prvi trag za nju bila je objava na mreži od prijateljice koja je pisala o njenom mužu, na čije zdravlje je uticala buđ .

Razlog je bila buđ u kući

Ejmi Skilton se setila da je curila voda u garaži nakon što se uselila u kuću, ali su nakon posete vodoinstalatera ona i njen suprug bili sigurni da je sve u redu. Na kraju je par pozvao građevinskog biologa koji je otkrio da je hidroizolacija u tušu pokvarena, što je rezultiralo da je svaki put kada se tuš koristio, voda curila ispod tepiha u spavaćoj sobi i kancelariji.

- Tepih na vrhu izgledao je prilično dobro, ali kada su ga podigli ispod njega je bila buđ - ona je rekla .

Ejmi Skilton je kontaktirala firmu za nekretnine, za koju se ispostavilo da zna za curenje. Vlasnik se takođe raspravljao sa njima oko toga ko treba da plati da se problem reši. Žena je bila besna što je niko o tome nije obavestio dok je iznajmljivala stan.

Nakon što je otkrila buđ kod kuće, žena je izvršila dalje testove, uključujući markere upale, čiji su rezultati potvrdili da je njeno telo reagovalo na buđ. Sada ima 42 godine, Ejmi Skilton živi u drugoj kući i ne pati ni od kakve bolesti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading