Usled POROĐAJA doktor je od nje zahtevao da ĆUTI: U toku KONTRAKCIJA joj OVO rekao, tada mislila da više neće imati DECU

Vesti 27.08.2022 12:20 0

Jedno traumatično iskustvo

Usled POROĐAJA doktor je od nje zahtevao da ĆUTI: U toku KONTRAKCIJA joj OVO rekao, tada mislila da više neće imati DECU

Printscreen/TikTok

Jasmin Svicer majka je troje dece, te je na svom TikTok nalogu podelila svoje traumatično iskustvo koje je tokom porođaja doživela. 

Otkrila je kako je doktor usred porođaja vikao na nju i zahtevao da bude tiha. Njena ispovest izazvala je burne reakcije.

Kada se spremala za sam porođaj, tražila je vodu jer je smatrala da je važno da bude hirirana tokom porođaja. Nije je dobila pola sata a nije ni bila priključena na infuziju. Dve medicinske sestre su tada došle da je obiđu, ali ona veruje da je jedna od njih nova jer joj je druga u tom momentu objašnjavala kako da proveri koliko je Jasmin otvorena.

Kada je doktor ušao da pomogne pri porođaju, ona je gurala, i kao što bi to učinila svaka žena, pravila je zvukove tokom trudova i guranja.

Usled same kontrakcije usledio je jedan šokantan komentar.

- Moraćeš da budeš tiha da bih mogao da čujem - rekao je doktor. 

- Bilo je tako nepristojno, sa ovim doktorom sam prošla dosta toga tokom svojih trudnoća i nije imao najbolje manire - rekla je žena.

Iako je Jasmin rekla da ne želi više dece, istakla je da ako se to desi, da ne bi želela da ide u bolnicu na porođaj nakon svih svojih muka.

 

@yasmynswitzer Reply to @hannahcaric0 I think I’m done having kids but if I were to have more I’d love to try a home birth with a midwife and doula that I choose and trust. #ScreamItOut #birthstory #pregnant #laboranddelivery #labortrauma #naturalbirth ♬ original sound - Yasmyn Switzer

 

Uz snimak je napisala: „Mislim da sam završila sa decom, ali ako bih imala više, volela bih da probam porođaj kod kuće sa babicom i dulom koju biram i kojoj verujem".

Video je od tada postao viralan sa preko 200 hiljada pregleda i mnogi su rekli da bi trebalo da se žali.

- Napisao bih pismo bolnici. Tako nekulturno i bezosećajno! Naročito u tako ranjivom trenutku za vas - glasio je jedan od komentara. 

-Bože, ti bukvalno guraš ljudsko biće iz sebe, oni nemaju pravo da se tako ponašaju - prokomentarisao je drugi.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading