Greška LEKARA je umalo koštala ŽIVOTA: Odbili su da joj urade MAMOGRAFIJU jer je "premlada za rak", ubrzo je čula STRAŠNU dijagnozu!

K.Ć. Vesti 28.08.2022 19:00 0

Felicija La'Bounti, nakon što je osetila kvržicu u grudima, otišla je kod lekara koji ju je nakon pregleda obavestio da nema razloga za brigu

Greška LEKARA je umalo koštala ŽIVOTA: Odbili su da joj urade MAMOGRAFIJU jer je "premlada za rak", ubrzo je čula STRAŠNU dijagnozu!

Printscreen/Facebook

Ova 29-godišnjakinja je, međutim, tražila da uradi mamografiju, ali su odbili to da urade, uz obrazloženje, između ostalog, činjenica da je premlada. Nekoliko meseci kasnije dijagnostikovan joj je rak.

Felicija je 2018. osetila kvržicu u levoj dojci. Desilo se to tokom posete bioskopu kada je posegnula ispod košulje da namesti grudnjak. Zabrinuta, otišla je na kliniku na ultrazvučni pregled. Na licu mesta je od lekara saznala da je nalaz normalan, a da na dojci postoji mala cista o kojoj ne treba brinuti.

Odbili su joj mamografiju jer je "premlada za rak"

Ova 29-godišnjakinja, međutim, nije bila smirena ovim rečima i zatražila je mamografiju. Kako je objasnila na TikToku, gde je ispričala svoju priču, odbijena je jer je „premlada“, a osim toga, niko u njenoj porodici ranije nije bolovao od raka.

- Moja krvna slika je bila savršena, tako da su mi odbili bilo koji drugi test. Rečeno mi je da sam premlada za rak dojke, da sam zdrava, da je to samo cista - Ona je rekla .

@philecialabounty Misdiagnosed lump that turned into stage 4 breast cancer #cancertok #breastcancer #stage4cancer ♬ original sound - Philecia

La'Bounti je sumnjala da joj je možda postavljena pogrešna dijagnoza. U roku od nekoliko meseci, kvrga je narasla na osam centimetara. Postalo je sve vidljivije. Bilo je vidljivo čak i ispod uske odeće.

Ponovo se vratila na kliniku i na kraju je podvrgnuta hitnim pregledima – mamografiji i ultrazvuku. Biopsija, tomografija i MRI potvrdili su dijagnozu. Zatim, osam meseci nakon prvih signala, dijagnostikovan joj je rak dojke 4 stadijuma koji se proširio na pluća, limfne čvorove i grudnu kost.

- Puklo mi je srce, uplašila sam se da ću izgubiti život, porodicu, dečka. Bila sam prestravljena vizijom smrti - dodala je .

La'Bounti je prvo primala šest meseci intravenske hemoterapije. Takođe koristila je oralnu hemiju, koju uzima u ciklusima od pet nedelja. Ova 35-godišnja žena rekla je da su joj potrebne redovne kontrole, a nedavni CT je pokazao da rak miruje, ali će verovatno morati da uzima hemoterapiju do kraja života kako bi bolest ostala u stanju mirovanja. Žena uzima i hormonske blokatore, što ju je dovelo do ranije menopauze. Na kraju su joj uklonjeni jajnici i jajovodi da bi se sprečilo širenje bolesti.

Ova 35-godišnjakinja je dala i intervju za portal Insajder, u kojem je priznala da je oduvek sanjala da ima decu, ali je pre prve doze hemijo terapije saznala je da tretman može da izazove neplodnost. Stoga je htela da zamrzne jajne ćelije, ali jedan od lekara nije želeo da čeka. Žena je pronašla drugog lekara koji je pristao da se podvrgne proceduri zamrzavanja jajnih ćelija i potom je krenula sa lečenjem. La'Bounti će ipak trebati surogat, jer bi hormoni trudnoće bili previše opasni za njeno telo.

Svoju priču je javno podelila kako bi podstakla mlade žene da postanu svesne rizika od raka dojke i dobiju odgovore kada nešto nije u redu sa njihovim telima. Dodala je da bi se, da je ranije čula za sličnu priču, verovatno još više borila za svoje zdravlje i život.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading