BLIZNAKINJE su rođene kao savršeno ZDRAVE bebe: Samo TRI dana nakon što su došle kući krenula je BORBA za njihov ŽIVOT

Vesti 22.10.2022 15:00 0

Agonija i životna borba je krenula samo par dana nakon rođenja beba

BLIZNAKINJE su rođene kao savršeno ZDRAVE bebe: Samo TRI dana nakon što su došle kući krenula je BORBA za njihov ŽIVOT

Printscreen/Facebook

Kada se rodile bliznakinje Eva i Ela, obe su bile „savršeno zdrave“. Njihovi roditelji Merijan Oukli (43) i njen suprug Nejtan (35) poželeli su im dobrodošlicu na svet 19. decembra 2017.


Ali porodica nije znala da će se samo nekoliko dana kasnije njihov svet okrenuti naglavačke. Sa samo deset dana, mala Eva nije jela i plakala je od bolova.

Roditelji su je hitno odvezli u bolnicu gde su ih lekari obavestili da ima uvrnuto crevo. Posle operacije, Eva je pala u septički šok i nakon pregleda njenih očiju, lekari su pronašli tumor i dijagnostikovali joj retinoblastom u januaru 2018.

 

 

Samo tri dana kasnije, Evinoj blizankinji Eli dijagnostifikovana je ista bolest, nakon što ju je majka odvela da je pregledaju stručnjaci. Od tada se sestre zajedno bore protiv raka, suočavajući se sa usponima i padovima na putu. Nakon lečenja, blizanci su u početku proglašeni stabilnim, ali je u martu 2022. Merijan dobila poražavajuću vest da se Evin rak vratio. 


- Ne znamo drugačije. Rak je sada naša normalna pojava - rekla je majka. 

- Ela je toliko uznemirena svaki put kada Eva odlazi na lečenje - dodala je.


- Još uvek je sve tako neizvesno, ali mi se trudimo da svaki dan učinimo što posebnim za njih. Prisećajući se kada se Evi prvi put razbolela, mama je rekla da su se jaukanje i bol pojavili „odjednom - U početku su lekari mislili da beba ima meningitis, ali su kasnije otkrili da ima uvrnuto crevo kada je hitno prebačena na hitnu operaciju na stomaku.

 

 

Devojčici je tada stavljena kesa nakon što su morali da joj izvade veći deo creva. Nakon teškog zahvata pala je septički šok a roditeljima je rečeno da joj organi otkazuju. 

Bogatstvo porodice nastavilo je da se pogoršava i lekari koji su pregledali Elline oči dijagnostikovali su joj retinoblastom.

 


Odmah je počela sa hemoterapijom, a Eva je usledila samo nekoliko dana kasnije kada su lekari shvatili da njen tumor raste.

 

-Nisam znala da li će Eva uspeti, bila je tako bolesna, a onda je i ona morala da prođe kroz hemoterapiju - rekla je Merjan.

- Morali smo da vozimo Ellu svaki dan na lečenje, a Eva je ostala unutra pošto je bila tako bolesna. "Bilo je užasno videti kako oboje prolaze kroz hemoterapiju - prenosi "The Sun" . 


Ali oba blizanca su se izvukla i u maju 2018. Ela je proglašena stabilnom, a Eva je sledila sledećeg meseca. Uprkos tome, porodica je upozorena da nisu na čistom mestu. U avgustu 2018., Ela je dobila recidiv i dobila je terapiju zračenjem. Porodici je ponovo rečeno da još uvek može da se vrati i obavešteni su da su takođe u opasnosti od razvoja raka mozga.


Nažalost, u martu 2022. porodici je rečeno da se Evin rak vratio.

 

 

- Bili smo slomljeni. „Podvrgava se krioterapiji koja zamrzava ćelije raka. Zaista joj je bolno kada dođe. Ela se brine za Evu kada odlazi na lečenje. Teško je za oboje - rekla je majka za kraj.

Porodica se sada moli da Eva izdrži i da će ovog meseca saznati da li je Ela još uvek stabilna.
 

 

Komentari (0)
Loading