GINEKOLOG OD TRUDNICE KRIO JEZIVU ISTINU: Kada je ušla u 33. nedelju trudnoće, jedva je izvukla ŽIVU GLAVU

K.Ć. Vesti 22.09.2022 11:30 0

Kada je Marina Javorska bila trudna 17 nedelja, saznala je od ginekologa da će roditi devojčicu

GINEKOLOG OD TRUDNICE KRIO JEZIVU ISTINU: Kada je ušla u 33. nedelju trudnoće, jedva je izvukla ŽIVU GLAVU

Shutterstock

Nakon saznanja pola deteta, Marina nije ni slutila šta je čeka. Na kraju, tek u 30. nedelji trudnoće saznala je da fetus nema lobanju. Lekari su odbili da izvrše abortus. U 33. nedelji trudnoće, ipak su promenili mišljenje, piše TVN24.

"Zar vam niko zaista nije rekao?"

U maju, kada je Marina bila u 17. nedelji trudnoće, ginekolog joj je rekao da će roditi devojčicu. Doktor je čak označio dimenziju glave. Krajem jula, prilikom drugog pregleda, ginekolog je rekao da ne vidi glavu. Tek tada - to je više od dva meseca kasnije, već u 30. nedelji trudnoće - saznala je od drugog lekara da njena ćerka boluje od akranije, nema lobanju.

Ovaj fetalni defekt se može dijagnostikovati ultrazvukom između 10. i 14. nedelje. - Pitala me je: zar ti niko nije rekao? – priseća se gospođa Marina reakcije lekara u prilogu TVN24. Novinarka je kontaktirala prvog ginekologa gospođe Marine. Nije se pravdao, „samo je raširio ruke i rekao da se takve stvari dešavaju“.

Odbijanje

Gospođa Marina nije htela da prekine trudnoću, vezala se za dete i njeno zdravlje se pogoršalo. Psihijatar je u 31. nedelji trudnoće naveo da nastavak trudnoće može ugroziti život pacijentkinje koja je imala misli o samoubistvu. Uprkos tome, lekari su odbili da izvrše abortus.

 

 

Prema presudi Ustavnog suda iz oktobra 2020, prekid trudnoće zbog teških i nepovratnih defekata ploda je nemoguć u Poljskoj.

Ženska prava. Abortus je bio sigurniji od porođaja. Dakle, od pomaganja ženama, abortus je postao zločin.

Na kraju, direktor bolnice prof. Lukas Vicherek se nije složio sa odlukom lekara i izjavio je da trudnoću treba prekinuti što je pre moguće, imajući u vidu dobrobit pacijentkinje. U 33. nedelji došlo je do porođaja i beba je rođena mrtva.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading