Zbog misteriozne bolesti Anabela je završila u KOLICIMA: Mislila je da je BOLI GLAVA od mamurluka, ali se ispostavilo nešto mnogo STRAŠNIJE

Vesti 27.09.2022 16:20 0

Anabela je doživela pravi pakao nakon jedne takve burne noći, tačnije nakon proslave 25. rođendana

Zbog misteriozne bolesti Anabela je završila u KOLICIMA: Mislila je da je BOLI GLAVA od mamurluka, ali se ispostavilo nešto mnogo STRAŠNIJE

Shutterstock

Obično nakon burne noći i ispijanja alkohola, sutradan osetimo posledice mamurluka, a glava samo što nam se “ne raspadne“ od bolova. I do kraja dana smo “kao novi“, simptomi se povuku.

Međutim, to nije bio slučaj sa Anabelom Mult (38) iz Velike Britanije. Ona je doživela pravi pakao nakon jedne takve burne noći, tačnije nakon proslave 25. rođendana.

Osim što se sutradan probudila sa neizdrživim bolovima u glavi, nije mogla ni da se pomeri. Nastala je opšta panika, a muž Den je hitno odvezao u bolnicu kako bi doktori otkrili šta nije u redu.

Nakon tri dana, stanje se pogoršalo, izgubila je vid i bila je paralizovana od struka naniže. Doktori su utvrdili da ima „neromijelitis optika“, retko stanje u kojem imuni sistem oštećuje kičmenu moždinu i očne nerve. Iako je bolest sve vreme bila prisutna kod Anabele, dijagnoza je posavljena tek nakon dve godine.

Šok je tek usledio kada su joj doktori, nakon brojnih analiza, rekli da više nikada neće moći da vidi. Na skeneru se video otok na mozgu, nakon čega su joj prepisali adekvatnu terapiju. Osim lekova, ona je morala da ide i na fizioterapiju i završila je u invalidskom kolicima.

Anabel se osvrnula na teške momente kroz koje je prolazila. Zbog toga što se ugojila, kroz glavu su joj prolazile različite misli, poput toga da će muž prestati da je voli, dok joj je put do posla u invalidskim kolicima predstavljao neopisiv teret. Takođe, od početka je morala da “uči“ kako da se oblači ili kupa.

Međutim, bez prijatelja i porodice ne bi uspela da nastavi dalje.

Vremenom je dobila motivaciju da nastavi da vežba, a kao najvažniju stvar izdvojila je da je ključno da imate pozitivan stav i da budete mentalno jaki kako biste nastavili dalje. Upravo ovakav način razmišljanja ju je pokrenuo i podstakao da proputuje ceo svet, od Hongkonga i Sidneja, do Južne Afrike i Japana.

Za kraj je poručila:

„Želim da ljudi veruju u sebe i shvate da dok se susreću sa mračnim i teškim danima, treba da nauče iz njih i da postanu najbolja verzija sebe. Ključ je imati pozitivan stav i da budete mentalno jaki. Neću dozvoliti da me invalidska kolica zaustave, pa ne bi trebalo ni ti!“

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading