Sestra na porođaju se ONESVESTILA kada je ugledala: Devojčica sa sindromom VUKODLAKA je jedna u MILION

K.Ć. Vesti 05.10.2022 09:30 1

Rabiatul Adaviah na svom TikToku često postavlja snimke sa devojčicom koja boluje od tzv. sindrom vukodlaka, ili hipertrihoza

Sestra na porođaju se ONESVESTILA kada je ugledala: Devojčica sa sindromom VUKODLAKA je jedna u MILION

Printscreen/TikTok

Upoznale su se slučajno, tokom posete medicinskoj ustanovi, i od tada su se često sastajale. Tiktokerka objavljuje snimke sa devojčicom, koji su veoma popularni, ubijajući čak desetine miliona pregleda.

 

@rabiatuladawiyah8896 Semoga allah memberi ku umur yg panjang supaya blh melihat awk mmbesar dgn sihat 😍 In sha allah ... Ada hikmah ada sebab mengapa allah temukan kita syg .. ☺️❤️ Jangan pernah merasakan org mmbenci mu kerana aunty ada utk kamu .. #werewolfsyndrom #fypシ #viral #tiktoksarawak #foryou #tiktokindonesia #tiktokmalaysia🇲🇾 ♬ Cinta Terakhirku - Bagas Ran

 

Kako prenosi portal edziecko.pl, Rabiatul Adaviah je upoznala devojku kada je otišla sa detetom na rutinski pregled. U čekaonici je upoznala Misklijen, devojčicu koja boluje od sindroma vukodlaka, i njene roditelje. Među njima se razvila nit simpatije i razumevanja, pa su odlučili da nastave druženje. Od tada Adaviiah redovno objavljuje videa male Misklijen.

 

@rabiatuladawiyah8896 Ya allah ya tuhanku , panjangkan usia ibu bapa nya , limpahkan rezeki buat mereka sekeluarga .. Rahmati mereka ya allah dgn oenuh berkah dan berkat .. Sihat kan tubuh badan mereka ya allah , hindari lah dari segala bahaya dan penyakit dan hindari lah mereka dari Fitnah mahupun hinaan manusia ❤️ Aamiin ... Aamiin ... #fypシ #babyviral #werewolfsyndrom #tiktoksarawak #anaksyurga ♬ Buah Hati - Armada

 

Na ovaj način tiktokerka želi da razbije tabu povezan sa bolešću hipertrihoze. To je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost na telu. Ovaj sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Vrlo često je prisutna i gusta dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje teško sakriti. Slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena. Sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Kod osoba sa hipertrihozom, hirzutizam se pojavljuje na različitim delovima tela. Najčešće pogađa ruke, trup, noge, a takođe i lice, što je posebno neprijatno za osobe koje pate od ovog retkog stanja.

 

 

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja video snimke sa devojčicom. Njeni roditelji su, naravno, pristali na ovo. Da korisnici interneta ne bi uvredili malu Misklijen, ispod većine snimaka su zabranjeni komentari. Uprkos tome, tiktokerka se ionako suočava sa mržnjom.

 

@rabiatuladawiyah8896 Terjumpa baby viral yg comel ni kat HOSP ❤️ Anugerah ALLAH .. #fypシ #foryou #viral #babycomel #tiktoksarawak ♬ Tuhan Jagakan Dia - Motif Band

 

Kako prenosi portal edziecko.pl, roditelji su rekli da je devojčica takva rođena. - Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta - kaže majka devojčice.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
zora
05.10.2022 09:59

Osvojila svet? Da li ce joj taj isti svet pomoci kada bude odrastala, gledala se u ogledalo i shvatila ko je i sta. Kad se na ulici radoznali i sokiranu budu okretali za njom.